Mikä on JetBackUp ja miten se toimii?

JetBackup on nopea, tehokas ja helppokäyttöinen työkalu, jolla voi tallentaa ja palauttaa nettisivuston sisältämää dataa, kuten tekstejä ja muuta sisältöä. Se lasketaan yhdeksi tämän alan johtavista sovelluksista. Nettisivujen sisällön lisäksi sillä voi palauttaa muun muassa sähköposteja ja tietokantoja.

JetBackup varmuuskopiointi löytyy cPanelista omasta osiostaan. Osiosta voi valita haluamansa varmuuskopion luonnin ja tiedoston pystyy lataamaan myös tietokoneelle. Samalla kannattaa varmistaa, että tiedosto pysyy suojassa esimerkiksi haittaohjelmilta sekä viruksilta. Varmuuskopioita olisi hyvä tehdä säännöllisesti. JetBackupilla onnistuu erilaiset ajastukset, jolloin varmuuskopiot raksuttavat automaattisesti tiettyinä ajankohtina.

Wepardin palveluihin kuuluu myös täysin manuaalinen varmuuskopiointi-työkalu, jota saa myös käyttää.

Miksi käyttää JetBackUpia?

Vaikka miten olisi varovainen tietoturvan ja muun tekniikan suhteen, ei koskaan voi tietää, mikä saattaa mennä pieleen. Sivusto saattaa joutua hakkeroinnin kohteeksi tai lisäosan päivitys aiheuttaa sivustolle virheen. Siksi on ehdottoman järkevää ottaa talteen varmuuskopiot juurikin tärkeimmistä kohteista. Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin aloittaa nettisivujen tai tietokantojen luominen uudestaan täysin alusta, koska aiemmat materiaalit on menetetty.

JetBackup on yksinkertainen ja se tallentaa varmuuskopiot omille palvelimilleen ja mahdollistaa manuaaliset tallennukset. Varmuuskopioista olisikin hyvä tehdä niin paikallinen versio kuin myös etänä oleva. Esimerkiksi jos palvelimella oleva JetBackUp kaatuu jostain syystä, löytyy varmuuskopio muualtakin.

JetBackup on rajaton, eli se ei määrittele minkä kokoisia tiedostoja voi varmuuskopioida tai miten usein. Ainoana rajana on oman webhotellipakettisi levytilan määrä. Työkalu kuuluu kaikkiin Wepardin webhotelleihin.

Kuvakaappaus cPanel-hallintapaneelista, jossa JetBackup 5 näkyy

Varmuuskopion palauttaminen?

Entäpä sitten, kun sivustolle käy jotain ja se tarvitsee palauttaa ennalleen? Varmuuskopion palautus JetBackupin kautta on myös vaivatonta ja se tapahtuu hallintapaneelista käsin. JetBackup-osiosta valitaan haluttu varmuuskopion versio ja painetaan “file manager”. “Restore”-napista työkalu lähtee palauttamaan tiedostoja.

JetBackupilla voi luoda varmuuskopioita eri osista, jolloin palauttaminenkin onnistuu tarvittaessa palasina. “Full account” -käsky tekee varmuuskopion koko tilistä. On kuitenkin suositeltavaa, että kopiot tehdään vain niistä tiedostoista tai tietokannoista, jotka oikeasti ovat tarpeen. “File backups” kopioi talteen kaikki tiedostot ja kansiot, “database backups” taas tietokannat. Jälkimmäiset kaksi ovat ehdottomasti suotavaa tallentaa.

Työkalu huolehtii lisäksi tietoturvaseikoista poistaen kaiken datan, mikäli tili jossain vaiheessa poistetaan kokonaan käytöstä.

Tarvitsetko apua varmuuskopioinnin palauttamisessa tai sen ottamisessa? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja teemme sen puolestasi.