Oma blogi on erinomainen tapa kirjata ylös asioita, jotka ovat itselle tai läheisille tärkeitä. Toisaalta oman blogin avulla pystyy erinomaisesti seuraamaan jonkin aiheen kehitystä – esimerkiksi oman puutarhan kasvamista, oman muotityylinsä kehittämistä tai mitä tahansa muuta. 

Ilmaisia blogisovelluksia on tarjolla useita, mutta niistä puuttuu lähes kaikista se persoonallisuus. Lisäksi sitä kautta et voi esimerkiksi saada itsellesi sellaista sähköpostia, kuin haluat (omalla domainillasi). Tilaamalla webhotellin voit varata juuri sellaisen verkkotunnuksen, kuin haluat ja saat myös oman sähköpostiosoitteen sille. 

Suosittelemme aloittelevalle bloggaajalle meidän Basic-palveluamme. Se on edullinen, siinä ei ole liikaa pään sekoittavia ominaisuuksia ja mikäli blogista tulee suosittu, voi palvelun vaihtaa nopeasti isompaan. Ylihintaa ei kannata maksaa palvelusta, jos kaikkia ominaisuuksia ei käytä. 

Ei ylimääräistä koodaamista 

Oman blogin luomisessa ei tarvitse pelätä koodaamista, sillä Wepardin webhotelleissa voit asentaa esimerkiksi ilmaisen WordPress-järjestelmän, joka mahdollistaa blogin luomisen helposti ja tyylikkäästi. Voit lukea lisää WordPressin asentamisesta aikaisemmasta julkaisustamme. 

WordPress on mahtava työkalu bloggaajille, sillä se mahdollistaa oman blogin rakentamisen parhaimmalla mahdollisella tavalla. Sen asentaminen sujuu nopeasti, minkä jälkeen pääsee jo ulkoasun suunnittelun pariin. Alkuun kannattaa miettiä melko yksinkertaista kokonaisuutta, jossa keskipisteessä ovat blogijulkaisut. Vinkki! Suosittelemme lisäämään blogijulkaisuihin kuvia ja videoita, sillä sellaiset julkaisut keräävät usein enemmän lukijoita ja tykkäyksiä. 

Blogin aloittamiseen olemme keränneet muutaman huomion, joita bloggaajat ovat antaneet: 

  • Aloita uutiskirjeiden tekeminen heti alkuun ja kerää sähköpostiosoitteita. Monet bloggaajat ovat harmitelleet, että ovat tehneet tämän vasta myöhemmin. Tähän löytyy useita hyviä ilmaisia lisäosia WordPressiin, kuten Hubspot tai WPForms. 
  • Muista lisätä tietoa itsestäsi. Oleta, että sivuillesi tulee joka päivä sellaisia ihmisiä, jotka eivät tiedä sinusta eivätkä blogistasi mitään. Kerro heille heti alkuun, mitä on odotettavissa. 
  • Kirjoita alkuun muutamia julkaisuja, ennen kuin alat markkinoimaan. Näin sivustollasi vierailijat voivat lukea enemmän kuin yhden julkaisun, kun he löytävät sivusi ensimmäisen kerran. Muuten saatat tarjota heille ”eioota”. 

Myöhemmässä vaiheessa WordPressiin voi lisätä ominaisuuksia, joita kaipaa lisää. Lisäksi sivuille voi kytkeä esimerkiksi kävijäseurannan, voit myöhemmin mainostaa haluamallasi tavalla sopivia kumppaneita ja paljon muuta. Omalla webhotellillasi sinä päätät täysin siitä, mitä sisältöä siellä on ja miltä se näyttää. 

Tarvitsetko apua webhotellin valinnassa? Tutustu webhotelleihimme täällä ja voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse. Autamme mielellämme! 

Onnea blogiisi!