Yrityksen kotisivut ovat kuin digitaalinen käyntikortti, joka tarjoaa mahdollisille uusille asiakkaille tilaisuuden tutustua palveluihin sekä tuotteisiin. Jotkut yrittäjät kokevat, että yritykselle riittää näkyvyyden kannalta pelkästään Facebook-sivu, mutta näin ei ole. Mikäli asiakas ei itse käytä Facebookia, jää häneltä sisältö näkemättä ja näin yritys ei tavoita kaikkia kohderyhmiään. Ennen nettisivujen perustamista, on hyvä varata ajoissa toivottu domain, eli verkkotunnus tai www-osoite. Verkkotunnus yhdistetään palveluntarjoajalta hankittuun webhotelliin. Webhotelli on siis se paketti, johon sivusto rakennetaan.

Verkkotunnusta valittaessa on turha lähteä kikkailemaan. Usein ensimmäinen mieleen tuleva on todennäköisesti paras vaihtoehto. Laatikon ulkopuolelta ajattelu auttaa. Jos yrityksen nimi on esimerkiksi Saijan Siivouspalvelut Oy, voi verkkotunnukseksi ottaa siivoojakotiin.fi tai saijasiivoaa.fi. Monesti yrityksillä on liian vaikeita ja monimutkaisia nettiosoitteita, jotka unohtuvat asiakkailta helposti tai ovat harhaanjohtavia tai sekoittuvat muihin yrityksiin. Tästä syystä on aivan ensimmäiseksi tarkistettava Wepardin domainhausta, ettei suunniteltu domain tai sen muut versiot ole jo käytössä.

 

Vinkkejä valintaan

Optimaalinen verkkotunnus yritykselle on siis lyhyt ja ytimekäs. Mikäli yrityksellä on pitkä nimi, älä mahduta sitä kokonaan verkkotunnukseen! Napakka domain on käytännöllinen markkinoinnissa, mutta myöskin kätevämpi yrityksen sähköpostiosoitteena. Sähköposti järjestyy samalla webhotellin kautta. Käytännöllisyyden ohella hakukoneet pitävät yksikertaisuudesta ja selkeästä kuvauksesta. Verkkotunnus onkin oiva keino kertoa sivuston sisällöstä ja tehdä samalla brändäystä.

Nykyään verkkotunnuksille on saatavilla monenlaisia päätteitä, mutta monesti kotimainen fi-pääte herättää luottamusta. Com-pääte on taas hyödyksi, jos markkinat ovat Suomen ulkopuolella. Mikäli löytyy viitseliäisyyttä, voi yritykselle varata useammankin domainin ja tehdä niistä ohjaus varsinaiselle “päädomainille” ja sivustolle. Ihan mitä tahansa ei voi verkkotunnukseksikaan ottaa, joten rajoitukset on hyvä tarkistaa etukäteen. Tietenkään domainiksi ei voi ottaa vaikkapa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Ääkköset ja välimerkit eivät ole kiellettyjä, mutta on silti suositeltavaa jättää ne verkkotunnuksesta pois. Syynä jo ihan pelkästään kirjoitusvirheet tai väärin ymmärtämiset.

 

Miksi oma verkkotunnus?

Webpalveluita on toki saatavilla myös maksuttomina versioina, mutta ne eivät välttämättä ole toimivin ratkaisu. Esimerkiksi blogipalveluita tarjoavat alustat, kuten WordPress tai Blogger, mahdollistavat nettisivut ilmaisella domainilla muodossa yritys.alusta.com. Samalla tavalla kuin fi-päätteinen domain vaikuttaa uskottavuuteen positiivisesti, ilmainen sivusto taas vaikuttaa siihen negatiivisesti. Huijaussivustot käyttävät mielellään juurikin ilmaisia vaihtoehtoja.

Oma verkkotunnus auttaa siis erottumaan muiden joukosta, etenkin mahdollisten huijaussivustoiden seasta. Yritys myy sivuillaan ammattitaitoaan ja osaamistaan, joten mitä luotettavampaa digitaalinen viestintä on, sen parempi. Rekisteröity domain suojaa yritystä kilpailijoilta sekä ikäviltä sivuilmiöiltä, joissa yrityksen toimintaa tai tuotteita yritetään kopioida.

 

Ilmainen sähköposti vaihtoon

Aiemmin mainittiinkin jo oman verkkotunnuksen tuoma uskottavuus sekä mahdollisuus saada käyttöön sähköpostiosoite samalla verkkotunnuksella. Yleiseltä palveluntarjoajalta hankittu sähköpostiosoite on ilmainen, mutta siihen liittyy myös uskottavuusongelman lisäksi tietoturvariskejä. Paljon osoitteita tarjoava taho joutuu tiuhaan urkkimisyritysten kohteeksi. Ei ole etenkään yrityksen asiakkaiden etu, että heidän yhteystietonsa ovat vaarassa joutua urkituksi. Ilmaisen sähköpostiosoitteen takana voi olla kuka tahansa, joka esittää olevansa yrityksessä töissä. Tällaista ongelmaa ei ole oman verkkotunnuksen ja sähköpostin kanssa.

Yrityksen omalla verkkotunnuksella saa sähköpostiosoitteet pienenkin firman työntekijöille. Näin heillä on käytössään virallinen työsähköposti. Wepardin avulla pääset nopeasti järjestämään verkkotunnuksen, webhotellin sekä kotisivut! Tarvittaessa autamme projektissa alusta loppuun.

Onko domain vapaana?

Tarkista haluamasi domainin saatavuus tästä: