Digitaaliset palvelut ovat murroksessa, eivätkä välttämättä hyvään suuntaan

Digitaaliset palvelut kasvavat kovaa vauhtia ja yritykset haluavat yhtä lailla pysyä mukana kehityksessä laajentamalla omaa tarjontaansa myös verkon puolella. Webpalveluita tarjoavia yrityksiä on paljon ja moni domainia sekä nettisivutilaa hankkiva saattaakin joutua runsauden pulaan webhotelliyrityksiä valitessaan. Jos ei itse ole kärryillä webpalveluiden ominaisuuksista, voi palveluiden hinta usein olla ratkaiseva tekijä. Näin ei kannattaisi olla, sillä kotimaisia ja ulkomaisia vertaillessa, kotimaisissa on erittäin paljon enemmän vahvuuksia. Siksi halusimme käydä läpi viimeiset suomalaiset webhotelliyritykset.

Halvat, ulkomaiset palvelimet ovat usein myös huonoja ja saattavat kaatua säännöllisesti erilaisten epämääräisten vikojen takia. Hakukoneet lukevat näitäkin arvoja ja jättävät ontuvat sivustot hakutuloksissa pitkälle perään. Kun oman yrityksen tai verkkokaupan sivusto ei lataudu huonon palvelimen takia, voi moni potentiaalinen asiakas tai myynti mennä ohi täysin mitättömän syyn takia.

Koska kilpailua alalla on, joutuvat palveluntarjoajat kilpailemaan niin halpojen ulkomaalaisten kanssa kuin muiden, suurin piirtein samoilla arvoilla kilpailevien kotimaistenkin kanssa. Jos asiakas valitsee suomalaisen palvelun, on se kuitenkin aina erävoitto. Suomalaisten webhotelliyritysten palvelut ovat järjestäen luotettavampia sekä tietoturvan kannalta varmempia. Silti niitä parhaita palveluntarjoajia on enää jäljellä muutamia.

Parhaimmat erottuvat

Erilaisissa puolueettomissa testeissä, joita blogit ja muut sivustot ovat tehneet, nousee säännöllisesti esille seuraavat webhotelliyritykset. Jotkut näistä toistuvat suositeltavien joukossa useasti. Ei siis ole sattumaa, että tietyt toimijat ovat ansainneet paikkansa parhaiden listalla. Kokosimme joitain ominaisuuksia kehutuista kotimaisista webpalveluista:

Domainhotelli

Domainhotellilla on monipuolinen tarjonta webhotelleja, mutta kilpailijaetuna ovat ehdottomasti edulliset hinnat. Webpaketeissa on suuret levytilat ja kalleimmassa paketissa rajaton kävijäliikenne. Webhotelli on saatavilla laskutuksella kuukausittain tai vuoden kerrallaan.

Wepardi

Wepardi on toiminut webpalveluiden parissa jo yli 20 vuoden ajan. Yrityksen ydinosaamiseen kuuluu asiakaskohtainen lähestyminen kaikkien verkkoon liittyvien projektien suhteen. Webhotellien kerrotaan olevan suorituskykyisiä, jolloin sivustot latautuvat nopeasti ja sivustolla asiointi on sujuvaa.

Kokeile 30 päivää maksutta

Louhi

Louhi on Suomen johtavia webpalveluita tarjoavia yrityksiä. Heidän palvelunsa sopivat parhaiten niille, jotka etsivät helppokäyttöisiä ja edullisia webhotelleja vaikkapa blogia tai muuta pienempää sivustoa varten.

Viimeiset kotimaiset webhotelliyritykset

Mihin kiinnittää huomio?

Kotimaisen webhotellin löytäminen ei ole vaikeaa. Suomalaiset palveluntarjoajat kertovat mielellään, että heidän palvelimensa ovat Suomessa. Kun palveluntarjoaja on suomalainen, pysyvät tiedotkin maan rajojen sisällä. EU:n alueella vaikuttava tietoturvasuoja, GDPR, kun ei merkitse mitään muiden kansainvälisten toimijoiden kannalta. Siksi turvallisuuden pitäisikin olla ykkösasia webpalveluita valittaessa, sillä se vaikuttaa merkittävästi myös sivustoa pitävän yrityksen asiakkaiden turvallisuuteen. Muita palvelun laatuun ja toimivuuteen vaikuttavia seikkoja on muun muassa SSL-suojaus. Tämä tarkoittaa sitä, että sivuston yhteys on suojattu. Mikäli sivusto ei ole suojattu, sen kyllä tietävät sivuilla vierailevat osoiterivin mainitessa, ettei sivusto ole turvallinen.

Toinen asia, johon on syytä kiinnittää huomiota myös kotimaisten palveluntarjoajien kohdalla, on asiakaspalvelu. Jos asiakaspalvelun saa kiinni huonosti tai ei ollenkaan, joutuu ongelmien ilmetessä odottelemaan pidempäänkin. Kun taas tukeen saa nopeasti yhteyden, ongelmat huomataan nopeasti ja ne päästään hoitamaan alta pois.

Mikäli mahdollisesti valitsee alun perin vähemmän toimivan palvelun tarjoajan, voi siitä irrottautuminen olla hankalaa. Palvelun vaihtaminen itsessään ei ole vaikeaa, mutta koko operaatiossa menee rahaa hukkaan ja aikaa kuluu turhaan vääntämiseen. Asiaa ei tarvitse enää murehtia myöhemmin, jos webpalvelun onnistuu saamaan kerralla kohdalleen. Siksi kotimaiset webhotelliyritykset ovat vahvoilla valintaa tehdessä.

Kokeile 30 päivää maksutta

Miksi vailita suomalainen webhotelli?

Suomalaiset webhotellit ovat tärkeä osa Suomen digitaalista infrastruktuuria ja tarjoavat monille yrityksille ja yksityishenkilöille mahdollisuuden hostata verkkosivujaan ja sovelluksiaan suomalaisilla palvelimilla. Suomalaiset webhotellit tarjoavat monia etuja, kuten nopeamman tietoliikenneyhteyden ja paremman tietoturvan, koska tiedot eivät tarvitse kulkea ulkomaiden kautta.

Suomalaiset webhotellit tarjoavat erilaisia palveluita ja ominaisuuksia, kuten jaettuja hosting-palveluita, omistettuja palvelimia ja pilvipalveluita. Suurin osa suomalaisista webhotelleista tarjoaa myös asiakaspalvelua suomeksi, mikä on tärkeä tekijä suomalaisille yrityksille ja yksityishenkilöille.

Suomalaiset webhotellit kilpailevat markkinoilla hinnoilla, palveluilla ja teknisellä osaamisella. Jotkin suomalaiset webhotellit ovat erikoistuneet tiettyihin käyttötarkoituksiin, kuten WordPress-hostaukseen tai verkkokauppojen hostaukseen. Toiset taas tarjoavat laajempia palvelukokonaisuuksia, kuten verkkosivujen suunnittelua ja toteutusta.

Suomalaiset webhotellit ovat yleensä erittäin luotettavia ja tarjoavat hyvän tietoturvan. Suomalaiset webhotellit noudattavat myös Suomen tietosuojalakia, mikä on tärkeää erityisesti yrityksille, jotka käsittelevät henkilötietoja.