Internetistä on tullut jopa hieman salakavalasti erittäin olennainen osa elämäämme ja yrityksille nettisivuston olemassa olo on yksi osa menestyksen edellytystä. Yrityksen nettisivuston luomisessa on otettava huomioon monia asioita, joista sieltä tärkeimmästä päästä on verkkotunnus sekä sen valinta. Tässä blogijulkaisussa tarkastelemme etuja, joita FI-verkkotunnuksen käyttäminen yrityksen nettisivuston suunnittelussa ja toteuttamisessa tuo mukanaan.

Mikä on FI-verkkotunnus?

FI-verkkotunnus, eli domain on nettisivujen osoitteen pääte, FI domain tarjoaa ainutlaatuisen ja ammattimaisen tavan esitellä yrityksen toimintaa nettisivustolla ja se on osaltaan erinomainen tapa osoittaa asiakkaillesi, että kyseessä on vakavasti otettava yritys. FI domain on ollut käytössä vuodesta 1986 ja se on kotimaamme yksi vanhimmista ja suosituimmista verkkotunnuspäätteistä. FI domain lisäetuna on myös se, että se antaa myös asiakkaille luottamuksen ja varmuuden siitä, että verkkosivusto on turvallinen.

Vuoteen 2003 asti FI verkkotunnuksia myönnettiin erittäin rajallisesti ja mikään laki määritellyt miten niitä voi myöntää. Enimmäkseen FI-tunnus oli käytössä lähinnä yliopistoilla sekä suurilla yrityksillä. Maaliskuussa 2006 verkkotunnuslakia muutettiin niin, että verkkotunnuksia pystyi myös yksityishenkilö rekisteröimään. Kuitenkaan ulkomaalaisilla toimijoilla ei vieläkään ollut mahdollisuutta rekisteröidä verkkopäätettä, vaan vaatimuksena oli kotikunta Suomessa, suomalainen henkilötunnus sekä yli 15 vuoden ikä. Vuonna 2016 näistä rajoituksista luovuttiin.

FI-verkkotunnuksen käytön edut

FI-verkkotunnus tarjoaa yrityksille useita etuja. Ensinnäkin se on merkki luotettavuudesta sekä suomalaisuudesta. Asiakkaat luottavat todennäköisemmin verkkosivustoon, jolla on FI domain, kuin verkkosivustoon, jolla on jokin muu, yleinen verkkotunnus. Näin varmistetaan, että asiakkaat tekevät todennäköisemmin ostoksia tai palveluhakuja verkkosivustollasi.

FI-verkkotunnus tarjoaa lisäksi ammattimaisuutta. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä pienille yrityksille, jotka yrittävät vakiinnuttaa asemansa markkinoilla. FI domain on myös turvallisempi. Kuten edellä mainittiin, se antaa asiakkaille varmuuden siitä, että heidän tietonsa esimerkiksi verkkokaupassa ovat turvassa. Tämä on erityisen tärkeää yrityksille, jotka tallentavat verkkosivustolleen arkaluonteisia tietoja, kuten luottokorttinumeroita. Vuonna 2008 tietoturvayritys McAfee teki tutkimuksen, jonka mukaan vain noin 0,05 prosentissa FI-päätteisiä sivuja levitetään haittaohjelmia.

FI domain on myös helpompi muistaa. Asiakkaat löytävät sivuston helpommin ja se voi lisätä liikennettä sivustolle.

Miten valita luotettava webhosting-yritys?

Luotettavan webhosting-yrityksen valinta on olennaisen tärkeää nettisivuston menestyksen kannalta. Valittavana on monia webhosting-yrityksiä, joten on tärkeää tehdä vertailua ja löytää sellainen, joka on luotettava sekä tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet.

Kun valitset webhostingia, sinun on otettava huomioon niiden tarjoamat palvelut. On tärkeää etsiä ominaisuuksia yritystoimintaa helpottavia settejä, kuten rajoittamaton tallennustila ja kaistanleveys sekä luotettava asiakaspalvelu. Kannattaa ottaa huomioon myös webhotellipaketin hinta ja etsiä paketteja, jotka tarjoavat parhaan vastineen rahalle.

Suositeltavaa on lisäksi tarkastella webhosting-yrityksen arvosteluja. Muiden asiakkaiden antamia arvosteluja lukemalla saa käsityksen yrityksen tarjoaman palvelun laadusta. Tämä auttaa tekemään tietoon perustuvan päätöksen, kun valitset webhotellia tarjoavaa yritystä.

Kotimaisen webhosting-palveluntarjoajan valinnan tärkeys

Kun valitset webhosting-palveluntarjoajaa, on hyvä valita kotimainen toimija. Tämä siksi, että kotimaisella webhosting-palveluntarjoajalla on enemmän kokemusta paikallisista markkinoista ja sillä on paremmat edellytykset tarjota sinulle tarvitsemasi palvelut.

Kotimainen webhosting tuntee myös paremmin määräykset ja lait. Tämä tarkoittaa, että se pystyy tarjoamaan parhaat palvelut verkkosivustollesi ja pystyy paremmin varmistamaan, että sivustolla on tarvittavat ominaisuudet sekä toiminnot.

Wepardin tuotteisiin pääset tutustumaan täällä.