Kotisivujen etusivu antaa ensimmäisen vaikutelman, jonka potentiaaliset asiakkaat saavat yrityksestä. Siksi on tärkeää tehdä siitä käyttäjäystävällinen ja visuaalisesti houkutteleva. Seuraavat asiat on hyvä pitää mielessä: pidä kotisivut yksinkertaisena. Kotisivusi tulisi olla helposti navigoitava, rakenteeltaan selkeä ja siisti muotoilu. Käytä kuvituksena houkuttelevaa, visuaalista materiaalia.

Kotisivujen tulisi kertoa selkeästi, mikä erottaa yrityksen toiminnan kilpailijoistasi. Sivuilla on suositeltavaa käyttää yksinkertaisia lauseita ja lyhyitä kappaleita, jotta asiakkaasi jaksavat lukea ja ymmärtävät viestin. Käyttäjien tulisi helposti löytää tärkeitä tietoja, kuten yhteystietosi sekä miten hoitaa varaus tai ostos.

Yleisiä verkkosivuston suunnitteluvirheitä

Käyttäjäystävällistä verkkosivustoa suunniteltaessa on tärkeää välttää yleisiä suunnitteluvirheitä, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti käyttäjäkokemukseen. Tässä mainittuna joitakin yleisiä verkkosivuston suunnitteluvirheitä, joita kannattaa välttää:

  • Liian monen värin käyttö voi saada verkkosivuston näyttämään sekavalta ja sotkuiselta.
  • Liian monen fontin käyttö saa verkkosivuston näyttämään epäammattimaiselta ja lisäksi se vaikeuttaa lukemista.
  • Liian suuren tekstimäärän käyttäminen. Jos tekstiä on liikaa, voi se hukuttaa käyttäjät informaatioon ja estää heitä tutustumasta verkkosivustoon sen pidemmälle.
  • Kuvien optimoimatta jättäminen voi hidastaa verkkosivuston latausaikaa ja vaikuttaa käyttäjäkokemukseen.
  • Selkeiden toimintakutsujen (call-to-action, CTA) käyttämättä jättäminen. Tämä saattaa vaikeuttaa käyttäjien halukkuutta tehdä ostoja tai muita toimintoja verkkosivustolla.

Mobiililaitteet muodostavat merkittävän osan tämän päivän verkkoliikenteestä ja kotisivut tuleekin olla optimoitu myös mobiililaitteille. Mobiiliresponsiivinen verkkosivusto mukautuu näytön kokoon, jolloin käyttäjien on helppo surffata sivuilla millä tahansa laitteella. Lisäksi mobiililaitteisiin vastaava verkkosivusto parantaa hakukoneiden sijoitusta, sillä hakukoneet suosivat mobiiliystävällisiä verkkosivustoja.

Vaikka kotisivujen omatoiminen rakentaminen saattaa vaikuttaa kustannustehokkaalta ratkaisulta, on syytä harkita ammattilaisen käyttöä kotisivujen toteuttamiseen. Ammattimaisen näköisten ja toimivien kotisivujen luominen vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Tärkeinä seikkoina suunnittelussa ovat myös esimerkiksi oikean suomalaisen webhotellin valinta ja toimivan etusivun suunnittelu. Ammattitaitoisella verkkosuunnittelijalla onkin tarvittava asiantuntemus näiden tehtävien hoitamiseen. Viime kädessä päätös siitä, rakennetaanko verkkosivusto itse vai palkataanko ammattilainen, riippuu yksilön teknisestä osaamisesta ja käytettävissä olevista resursseista. Mikäli olet kiinnostunut panostamaan ammattimaiseen verkkosivujen suunnitteluun, ota meihin yhteyttä jo tänään, niin kerromme lisää webhotelli– ja kotisivupalvelustamme!