Nykypäivän digitaaliaikana verkkosivut ovat ratkaisevan tärkeä kaikille yrityksille tai yksityishenkilöille, jotka haluavat olla verkossa näkyvillä. Yksi ratkaiseva kysymys on kuitenkin se, kannattaako verkkosivut rakentaa itse vai palkata ammattilainen tekemään?

Vaikka verkkosivuston rakentaminen itse saattaa tuntua kustannustehokkaalta ratkaisulta, totuus on, että ammattimaisen näköisen ja toimivan verkkosivuston luominen vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Toisaalta ammattilaisen palkkaaminen verkkosivuston rakentamiseen voi nimenomaan säästää omaa aikaa ja samalla varmistaa, että verkkosivusto on lopputulokseltaan laadukas.

Verkkosivut ovat ensimmäinen kosketuspiste potentiaalisiin asiakkaisiin ja siksi onkin tärkeää antaa toiminnasta hyvä vaikutelma. Ammattimaisesti suunniteltu verkkosivusto erottaa sinut kilpailijoistasi ja antaa uskottavuutta. Ammattilainen suunnittelee verkkosivustosi yrityksesi tarpeisiin sopivaksi ja varmistaa, että asiakkaillasi on erinomainen käyttökokemus. Hän varmistaa myös, että verkkosivustosi on optimoitu hakukoneita varten, jolloin potentiaalisten asiakkaiden on helppo löytää sinut verkossa.

Onko osaamista riittävästi?

Itse tehty säästää toki rahaa, mutta verkkosivuston rakentaminen vaatii kuitenkin tiettyä teknistä asiantuntemusta. Erityisesti suomalaisen webhotellin valinnassa tulee olla huolellinen, sillä se on olennainen osa verkkosivuston rakentamista. Webhotelli on palvelu, joka tarjoaa tarvittavat resurssit ja infrastruktuurin verkkosivuston isännöintiin. Oikean webhotellin valinta on ratkaisevan tärkeää, sillä se voi vaikuttaa verkkosivuston nopeuteen, turvallisuuteen ja yleiseen suorituskykyyn. Ammattitaitoisella verkkosuunnittelijalla on tarvittava asiantuntemus ja kontaktit oikean webhotellin valitsemiseksi juuri kyseessä olevan verkkosivuston tarpeisiin.

Toinen tärkeä näkökohta verkkosivuston rakentamisessa on etusivun suunnittelu. Index-sivu on ensimmäinen asia, jonka kävijät näkevät, kun he saapuvat verkkosivustolle. Sen on oltava visuaalisesti houkutteleva ja helppokäyttöinen. Etusivun rakentaminen vaatii tietynlaista suunnittelutaitoa, jota ei välttämättä ole henkilöllä, joka päättää rakentaa verkkosivustoa ensimmäistä kertaa. Ammattitaitoisella verkkosuunnittelijalla on tarvittavat suunnittelutaidot visuaalisesti houkuttelevan ja toimivan kotisivun luomiseen.

Yrityksen omistaja tietää, että verkkosivusto on olennainen osa verkkoläsnäoloa. Mikä tahansa verkkosivusto ei kuitenkaan riitä. Verkkosivustosi on oltava käyttäjäystävällinen, helppokäyttöinen ja visuaalisesti houkutteleva. Käyttäjäystävällisen verkkosivuston merkitystä ei voi liioitella, varsinkaan suomalaisen webhotellin käytön kannalta.

Loppuun vielä muutamia vinkkejä käyttäjäystävällisen etusivun luomiseen:

  • Pidä homma yksinkertaisena. Sivuston tulisi olla helposti navigoitava, selkeä rakenne ja minimalistinen muotoilu.
  • Käytä houkuttelevaa visuaalista materiaalia.
  • Korosta ainutlaatuista osaamistasi. Kerro, mikä erottaa yrityksesi kilpailijoista.
  • Käytä selkeää ja ytimekästä kieltä.
  • Tarjoa helppo pääsy olennaisiin tietoihin. Varmista, että käyttäjien on helppo löytää tärkeitä tietoja, kuten yhteystietosi.

Mikäli olet kiinnostunut panostamaan ammattimaiseen verkkosivujen suunnitteluun, ota meihin yhteyttä jo tänään, niin kerromme lisää webhotelli– ja kotisivupalvelustamme!