Tarjolla on todella laaja määrä erilaisia ilmaisia sähköpostipalveluita. Kannattaako ilmaiset sähköpostit vai tulisiko sinunkin valita oma domain sekä maksullinen sähköpostipalvelu? Meidän puolueellisesta mielestä ehdottomasti maksullinen kannattaa.

Perustellaksemme kantaamme kirjoitimme hieman aiheesta, miksi ilmaiset sähköpostit eivät välttämättä ole paras ratkaisu. Vanhan sanonnan mukaan, jos et maksa tuotteesta sinä olet se tuote jota myydään.

Ilmaisten sähköpostipalvelun etu on ehdottomasti maksuttomuus. Kun ilmaiseksi saa, eivät odotuksesi saisi olla korkealla. Silloin hintaodotus todennäköisesti kohtaa. Tällöin ei kuitenkaan voi vaatia tai odottaa samaa mitä saa maksulliselta palvelulta.

Ilmaiset palvelut ovat myös usein levinneet todella laajalle, joten käyttäjiä on usein ympäri maailmaa. Tämä tuo etuja ja haittoja palvelun käyttäjille.

Ilmaisten sähköpostien haitat

Nyt sitten niihin haittoihin. Ilmaisten sähköpostipalveluiden käyttäminen voi aiheuttaa joitakin haittoja, kuten:

  • Yksityisyyden suojaongelmat: Ilmaiset sähköpostipalvelut saattavat seurata käyttäjien toimintaa ja myydä käyttäjien tietoja mainostajille, mikä voi johtaa ei-toivottuun postiin ja yksityisyysriskeihin.
  • Rajoitettu tallennustila: Ilmaisilla sähköpostipalveluilla on yleensä rajoitettu tallennustila, se tarkoittaa, että käyttäjän täytyy jatkuvasti poistaa vanhoja viestejä tai ostaa lisää tallennustilaa.
  • Rajallinen tuki: Ilmaisilla sähköpostipalveluilla ei yleensä ole tarjolla yhtä hyvää asiakastukea kuin maksullisilla palveluilla. Jos käyttäjä kohtaa ongelmia, hän saattaa joutua odottamaan kauemmin vastausta tai olemaan kokonaan ilman apua.
  • Rajoitettu toiminnallisuus: Ilmaisissa sähköpostipalveluissa ei välttämättä ole kaikkia ominaisuuksia, joita käyttäjä tarvitsee. Esimerkiksi tärkeät ominaisuudet, kuten kalenteri ja yhteystiedot, voivat puuttua.
  • Huonompi tietoturva: Ilmaiset sähköpostipalvelut eivät välttämättä tarjoa yhtä hyvää tietoturvaa kuin maksulliset palvelut. Ilmaiset palvelut voivat olla alttiimpia hakkeroinnille ja tietojenkalastelulle, mikä voi johtaa henkilökohtaisten tietojen varkauksiin.

Miksi sitten kannattaa maksaa palvelusta, joka löytyy ilmaiseksi:

  • Tilaamalla omat sähköpostiosoitteesi voit itse sanella verkkotunnuksent, joka tuo luotettavuutta asiakkaisesi silmissä.
  • Saat suuren määrän tilaa sähköposteillesi.
  • Asiakaspalvelun joka auttaa tilanteessa kuin tilanteessa suomeksi.
  • Saat paremman tietoturvan eikä tietojasi myydä markkinointitarkoituksiin.

Domainparkilla rekisteröit verkkotunnuksen helposti ja saat sähköpostit käyttöön, joissa on verkkotunnuksesi loppuosa. Voit myös ohjata verkkotunnuksesi haluamallesi sivustolle. Lue lisää Domainparkista täältä.

Wepardi on virallinen FI -verkkotunnusvälittäjä eli kauttamme saat tietysti myös kotimaisen .fi -verkkotunnuksen.