Google tarjoaa käyttäjilleen 15 Gt ilmaista tallennustilaa. Jos Googlen palveluita, kuten Google Drivea, Gmailia ja Google Kuvia käyttää paljon, tila voi tulla täyteen yllättävänkin nopeasti. Kun ilmaisen tilan katto alkaa olla lähellä, tarjoaa Google maksullista lisätilaa. Vaihtoehtoisesti tilaa voi tehdä putsaamalla tileiltä turhat tiedostot. Tilan vapauttaminen onkin helppo tapa säästää rahaa.

Poista suurimmat tiedostot ensin

Jos satojen vanhojen sähköpostien läpikäyminen tuntuu työläältä, voit vapauttaa tilaa helposti poistamalla muutaman suuremman kohteen. Lajittele Driven ja Gmailin sisällöt tiedostokoon mukaan ja poista tiedostoja suurimmasta päästä sen sijaan, että poistaisit kymmeniä pienempiä tiedostoja.

Kun olet kirjautunut Google Drive -tilillesi, valitse näytön vasemman reunan valikosta Tallennustila. Sivulla näet, paljonko tilaa sinulla on vapaana. Tiedostot on yleensä jo valmiiksi järjestetty suurimmasta pienimpään, mutta voit varmistaa asian napsauttamalla kohtaa Käytetty tallennustila. Voit viedä haluamasi tiedostot roskakoriin. Muista lopuksi tyhjentää roskakori. Voit myös painaa Vapauta tilaa -painiketta, jolloin näet paljonko turhaa tilaa Gmailin roskapostit ja roskakoriesi sisältö vievät. Gmailissa voit hakea tiedostoja koon mukaan Näytä hakuasetukset -kohdasta. Hae esimerkiksi kaikki sähköpostit, joiden liitetiedostot ovat suurempia kuin 10 Mt.

Tyhjennä vähemmän tärkeät kansiot Gmailissa

Kuten sanottu, roskakoreissa ja roskapostikansiossa piileskelee usein turhaan tilaa syöviä tiedostoja. Kun olet siivonnut Driven ja Gmailin, muista päättää prosessi tyhjentämällä roskakorit. Gmailissa myös roskapostikansio on hyvä muistaa tyhjentää aika ajoin. Samoin Sosiaaliset verkostot-, Ilmoitukset- ja Tarjoukset- kansioihin kertyy usein ajan kanssa paljon turhaa tavaraa. Näiden tyhjentäminen tuo kivuttomasti Googleen lisätilaa.

Lue myös, millainen sähköpostipalvelu sopii sinulle.

Siivoa Google Kuvat

Myös Google Kuvat kuuluu Googlen tarjoaman 15 Gt:n ilmaisen tallennustilan piiriin. Valokuvat ja videot vievät enemmän tilaa kuin tekstitiedostot, joten Kuvat kannattaa pitää mahdollisimman siistinä. Etenkin, jos tila alkaa olla kortilla, on aika käydä läpi ja poistaa vanhat valokuvat ja videot.

Valitettavasti Kuvissa tiedostoja ei voi järjestää suurimmasta pienimpään Driven ja Gmailin tavoin, joten tiedostot täytyy käydä läpi manuaalisesti. Voit poistaa valokuvia ja videoita Google Kuvista vierittämällä hiiren osoitin poistettavan tiedoston kohdalle ja napsauttamalla harmaata oikein-merkkiä sen vasemmassa yläkulmassa. Napsauta tämän jälkeen roskakorikuvaketta. Muista jälleen tyhjentää roskakori siivouksen päätteeksi.

Lataa tiedostot tai osta Google One

Jos kaikkien toimenpiteiden jälkeen tallennustila on edelleen ääriään myöden täynnä, etkä halua luopua tiedostoista, voit aina ladata ja tallentaa tiedostot suoraan tietokoneellesi. Kun kohteet on ladattu koneelle, voit poistaa ne tileiltäsi ja tyhjentää roskakorit.

Jos toimenpiteistä huolimatta kansiot ovat jatkuvasti täynnä tai et yksinkertaisesti jaksa pitää tilejä siisteinä, osta lisätilaa valitsemalla sopiva Google One ‑paketti. Google tarjoaa paketteja alkaen 1,99 € / kuukausi.

Lähteet: Cnet