Hyvä domain on ehdoton hankinta verkkotoimintaa harjoittavalle yritykselle tai henkilölle. Domainin, eli verkkotunnuksen rekisteröinti on helppoa ja palveluntarjoajia on useita.

Kun asiakas rekisteröi vapaan domainin itselleen, maksaa tämä usein esimerkiksi vuoden kerrallaan. Riippuen siitä, kuinka moneksi vuodeksi domainin on rekisteröinyt, tulee rekisteröinti uusia jokusen vuoden välein. Ellei domainia uusi, joku muu voi napata sen itselleen. Verkkotunnuksille on olemassa myös enimmäisrekisteröintiaika, joka on yleensä viidestä kymmeneen vuotta. WordPressin uusi radikaali tempaus on poikkeus sääntöön. WordPress tarjoaa nyt nimittäin peräti sadan vuoden domainsopimusta.

Tempauksen kohteena ovat yritykset ja perheet, jotka haluavat siirtää sisältöjä sukupolvelta toiselle. WordPressin mukaan paketti sopii esimerkiksi “perheille, jotka haluavat säilyttää digitaalisen omaisuutensa – tarinoita, valokuvia, ääniä ja videoita – tuleville sukupolville” sekä yrityksille, jotka haluavat “suojata ja dokumentoida yrityksensä menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden”. Omistajuuden voi tarvittaessa siirtää toiselle henkilölle, mikä on järkevää ottaen huomioon, että sopimus todennäköisesti kestää asiakasta pidempään.

Pakettiin kuuluu myös WordPressin oman hosting ja ympärivuorokautinen asiakastuki. Mutta kuten arvata saattaa, paketii ei ole halpa. Sen hintalappu on 38 000 dollaria, eli vähän alle 36 000 euroa. Aivan joka perheelle ratkaisu ei siis ole realistinen.

Muista uusia domain

Onneksi kalliille paketeille ei ole tarvetta, kunhan oman domainin muistaa tarvittaessa uusia. Joskus muistutukset domainin uusimisesta nimittän tuppaavat hukkua postien tulvaan tai asia yksinkertaisesti unohtuu. Ikävien yllätysten välttämiseksi oman domainin voimassaolosta kannattaa pitää huolta ja mahdollinen uusiminen tehdä hyvissä ajoin.

Domainien ylläpitokulut ovat alhaiset, esimerkiksi Wepardin domainparkin saa käyttöön 4,03 eurolla kuussa. Uusimisen unohtaminen sen sijaan voi käydä kalliiksi. Jos sata vuotta tuntuu pitkältä ajalta ja kymppitonnien hintalappu korkealta, kannattaa käydä tutustumassa Wepardin edullisiin ja monipuolisiin domain- ja webhotelliratkaisuihin.

Wepardin domainparkilla rekisteröit verkkotunnuksen käyttöösi helposti ja edullisesti. Samaan pakettiin saat vielä mukaan helppokäyttöiset sähköpostipalvelut. Wepardi on myös virallinen FI -verkkotunnusvälittäjä, eli saat halutessasi kauttamme käyttöösi kotimaisen .fi -tunnuksen. Se voi lisätä erityisesti kotimaisten yritysten luotettavuutta asiakkaiden silmissä. Voit ohjata domainin haluamallesi sivustolle tai hankkia yhden kattavista webhotellipaketeistamme. Ja muista, että pakettia voi aina päivittää tarvittaessa!

Lähteet: PC