Sivut on nyt tehty ja ne ovat tietenkin timanttiset. Mutta miksi niitä ei löydy Googlesta? Onneksi olkoon, olet yleisimmän kysymyksen ääressä, johon ihmiset etsivät meiltä apua.

Hakukone, tuo ihana kamala työkalu. Asiakkaat, jotka eivät etsi tuotetta hakukoneesta ennen ostopäätöksen tekemistä, ovat katoava luonnonvara ja syystä. Asiakas, joka haluaa osua kerralla oikeaan, perehtyy asiaan perinpohjaisesti ja tutkailee eri vaihtoehtoja. Allekirjoittaneelle iso osa ostoprosessia on katsoa arvosteluvideoita, tutkia markkinoita sekä vertailla hinta-laatusuhdetta. Ostoprosessin ikävin vaihe on yleensä rahasta luopuminen, mutta luopumisen tuskaa voi helpottaa varmistamalla, että vastineeksi saatava tuote on varmasti itselle juuri oikea. Hakukone on tässä tärkeä työkalu. Tämän vuoksi hakukonenäkyvyys on monelle yritykselle elinehto.

Kuinka sivusto näkyviin?

Kuinka sitten saada oma sivusto näkyviin hakukoneessa? Käytännössä hakukone yrittää tarjota käyttäjälle täydellisesti kohdennettua sisältöä. Jokainen hakukone-ekspertti, joka väittää tietävänsä tasan tarkkaan miten Google toimii, valehtelee. Todellisuudessa Google muun muassa muokkaa algoritmejaan niin tiheään ja salassa, ettei asiaan voi antaa yhtä selkeää vastausta. Sen sijaan voimme tarjota tapoja, jotka todennäköisesti auttavat sivustoasi näkymään hakukoneessa.

  1. Tarkista sivustosi https://pagespeed.web.dev/ ja tee mitä kykenet. Jokainen korjaus on kotiinpäin.
  2. Luo Search Console -tili ja yhdistä se sivullesi (Google Site Kit -pluginistakaan ei ole haittaa).
  3. Käytä aktiivisesti sometilejä ja linkitä ne ja niistä sivullesi.
  4. Asenna sivuillesi jokin hakukoneoptimoinnin tueksi tarkoitettu plugin. Esimerkiksi Yoast on melko yksinkertainen käyttää. Muista myös luoda sivustollesi meta descriptionit ja meta titlet.
  5. Luo YOAST:in avulla sitemap ja lisää se Search consoleen.
  6. Luo oikeasti kiinnostavaa sisältöä ja käytä Yoastia optimointiin. AI:n yleistyttyä yhä useammat sivustot ovat täynnä konekirjotettua sontaa, jota kukaan ei jaksa lukea.*
  7. Muista maltti. Googlella saattaa kestää jopa 8 viikkoa indeksoida uusi sivusto.
  8. ÄLÄ LOPETA SISÄLLÖN TUOTTAMISTA!
    Kun sisällöntuotanto loppuu, ei Googleakaan kiinnosta sivustosi.

*AI:n käyttöä ei tarvitse pelätä sisällöntuotannossa, mutta sisällön pitää oikeasti tarjota lukijalle jotain. Tällä hetkellä sisältö on liian usein tyhjää sanahelinää, jota kukaan ei jaksa lukea, kun AI:lle vain annetaan aihe ja tulos julkaistaan sitä tarkistamatta.

Lopuksi

Hakukoneoptimointi ei ole yksinkertaista, mutta tällä listalla pääset hyvään alkuun. Alkuun pääseminen ei ole vaikeaa, mutta se on aikaa vievää hommaa. Kaiken keskiössä on kuitenkin aina hyvä ja kiinnostava sisältö. Muut temput ja taiat tulevat vasta siihen päälle, mutta todella kilpailluilla aloilla nekin ovat välttämättömiä.

Mikäli tarvitset apua hakukoneoptimoinnin kanssa, ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä

Tommi Jantunen
Markkinointi & Tuotekehitys

 

 

Ps. Tämä artikkeli on tehty täysin ilman älyä, oikeaa tai tekoa. Sisältö on siis sen mukaista.