Kuinka monta lukematonta viestiä sinulla odottelee Gmail-postilaatikossasi? Roskaposti ja turhanpäiväiset uutiskirjeet tukkivat maksuttoman Gmailin 15 Gt:n tallennustilan yllättävän helposti. Silloin postilaatikon siivoaminen on paikallaan, mutta ajatus satojen tai jopa tuhansien vanhojen viestien läpi käymisestä saattaa tuntua puuduttavalta. Onneksi on olemassa helppo tapa vapauttaa tallennustilaa menettämättä vanhoja sähköposteja.

Jos lähetät tai vastaanotat paljon viestejä, jotka sisältävät suuria tiedostoja, tai jos lataat usein kuva- ja videotiedostoja Google Kuviin, voi ilmoitus tilin tallennustilan täyttymisestä tulla vastaan nopeasti. Tämä tarkoittaa, että et voi enää lähettää tai vastaanottaa sähköposteja kyseisellä tilillä. Jos viestien poistaminen ei innosta, ratkaisu on luoda toinen Gmail-tili, jota voit käyttää vanhojen viestien arkistointiin. Yksityiselle käyttäjälle sallittujen ilmaisten tilien määrää ei ole rajoitettu, joten voit määrittää yhden tilin pelkästään säilytyskäyttöön. Viestien siirtäminen kannattaa myös, jos käytössäsi on esimerkiksi työhön tai kouluun liittyvä väliaikainen Gmail-tili. Jos et halua menettää vanhoja viestejä tai tiedostoja, tulee ne siirtää henkilökohtaiselle tilille ennen käyttöoikeuksien menettämistä.

Siirrä Gmail-viestit

Gmail-viestien siirtämisen ei pitäisi viedä kovin kauaa, mutta aika riippuu siitä, paljonko viestejä on. Ennen siirtämisen aloittamista, on suositeltavaa varmuuskopioida sähköpostit lataamalla ne koneelle tai ulkoiselle kiintolevylle. Voit halutessasi poistaa varmuuskopion, kun siirtoprosessi on valmis. Gmailin sähköpostien varmuuskopiointi tapahtuu Google Takeoutin avulla.

Kun olet tallentanut kopion sähköposteistasi, voit aloittaa niiden siirtämisen. Kirjaudu sisään Gmail-tiliillesi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta löytyvää ratas-kuvaketta. Valitse kohta Näytä kaikki asetukset. Valitse Edelleenlähetys ja POP/IMAP -välilehti. Valitse sitten vaihtoehto Ota POP käyttöön kaikille viesteille. Tämän jälkeen voit valita useista eri vaihtoehdoista kohdassa Luettaessa viestejä POP:n avulla. Valitse, haluatko säilyttää, poistaa vai arkistoida sähköpostit automaattisesti alkuperäiseltä tililtäsi siirron jälkeen. Kun olet tehnyt haluamasi valinnat, muista lopuksi tallentaa muutokset.

Jos et syystä tai toisesta halua siirtää sähköposteja toiselle tilille, mutta et myöskään halua poistaa niitä, voit toki aina ostaa lisää tallennustilaa. Google One -tiliien edullisin paketti sisältää 100 Gt tallennustilaa.

Lue myös: Lähetetyn sähköpostin peruuttaminen – onko se mahdollista?

Lähteet: CNET