Osaaminen

Miksi kannattaa valita kotimainen webhotelli?

Kotimaisuus on yllättävän tärkeää, kun puhutaan webhotelleista ja erilaisista webhosting-ratkaisuista. Vaikka suomalaiset palveluntarjoajat eivät välttämättä pysty tarjoamaan yhtä edullisia palveluja kuin ulkomaiset, kannattaa silti satsata kotimaiseen.

Lähtökohtaisesti webhotellit pyörivät samankaltaisilla alustoilla ja suurimmat erot näkyvät palvelupaketeissa. Pakettien sisällöt ja esimerkiksi levytilan määrä vaihtelevat, joista usein näkyy myös hintaero. Ulkomaiset webhosting-yritykset pystyvät tuottamaan palveluitaan usein edullisemmin siksi, että webhotellit ovat käytännössä volyymipalveluita.

Tämä tarkoittaa sitä, että isommat kansainväliset yritykset pystyvät tarjoamaan palvelimiaan ja pilvipalveluitaan enemmän. Suomessa taas markkinat ovat hieman pienemmät ja esimerkiksi asiakaspalveluun satsataan enemmän. Isolla osalla suomalaisista palveluntarjoajista on hyvä ja toimiva suomenkielinen asiakaspalvelu.

Riippuen siitä, minkälaista webhotellia etsit, kotimainen palvelu on todennäköisesti se oikea valinta. Kotimaisuudesta on monenlaisia hyötyjä. Vaikka verkkosivujen avaamisessa usein katsotaan hintaa, voi kotimaisuuden suosiminen olla pitkällä tähtäimellä parempi valinta.

 

Serverit Suomessa

 

Kotimaisen webhotellin löytäminen on melko helppoa. Jokainen palveluntarjoaja usein kertoo, missä servereitä ylläpidetään. Vastauksen pitäisi siis olla Suomi, mikäli haussa on kotimainen webhosting-palvelu. Miksi sitten pitäisi oikeastaan suosia suomalaista?

Isoimpana tekijänä on tietoturva. Vaikka kyseessä olisivat ulkomaiset serverit, joita ylläpitää suuri ja kansainvälinen yhtiö, webhotellin tarjoavalla yrityksellä ei välttämättä ole kaikkea mahdollista tietoa servereistä ja niiden ylläpidosta. Onko esimerkiksi tiedossa tarkkaan, ketkä pääsevät palvelimelle käsiksi? Kotimaisilla servereillä on helpommin tiedossa turvallisuusasiat.

Jokainen yritys, joka tekee Euroopan alueella kauppaa, joutuu noudattamaan tietoturvasäädöksiä, eli GDPR-säädöksiä. Kansainvälisillä yrityksillä on pääosin nämä hommat hallussa, mutta haluatko ottaa riskin? Niitä voidaan sulkea odottamatta ja ilman tarkempaa syytä.

Tästä syystä käytämme kokonaan kotimaisia palvelimia, joilla asiakkaamme ovat. Voimmekin sanoa suoraan, miten tietoturva ja muut turvallisuusasiat toimivat, kuten esimerkiksi sen, että ketkä pääsevät palvelimen tietoihin oikeasti käsiksi.

Kotimaisilla palvelimilla olevat webhotellit saattavat olla muita kalliimpia, mutta turvallisuus ja palvelun varmuus ovat omaa luokkaansa. Kotimaiset webhosting-tarjoajat pystyvät seuraamaan paremmin palvelimen toimivuutta, joten monesti esimerkiksi katkokset huomataan nopeammin.

 

Yhteenveto

 

Wepardi suositteleekin valitsemaan aina kotimaisen palvelun. Näin varmistat, että voit vika- tai ongelmatilanteessa ottaa yhteyttä suomenkieliseen asiakaspalveluun ja he osaavat myös vastata kysymyksiin. Nykyisin todella tärkeä puoli nettitoiminnassa on turvallisuus. Varsinkin, jos esimerkiksi pidät omien asiakkaidesi arkaluonteisia tietoja sivuilla tai ylläpidät verkkokauppaa, on aina hyvä tietää, missä nämä tiedot fyysisesti sijaitsevat ja ketkä voivat päästä siihen käsiksi. Löydät lisää ohjeita webhotellin valintaan täältä!

 

Lue lisää: Onko yrityksesi tietoturva kunnossa?