Oletko harkinnut blogin, kotisivujen tai vaikkapa oman verkkokaupan luomista, mutta et tiedä mistä kannattaisi lähteä liikenteeseen? Tässä artikkelissa kerromme sinulle, kuinka luot helposti oman sivustosi WordPressillä.

Mikä on WordPress?

WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintaohjelmisto. Kansankielellä ilmaistuna siis WordPress on maailman suosituin verkkosivujen luomisen sekä ylläpitämisen työkalu.

WordPress on saanut alkunsa vuonna 2003 ja se aloitti blogien alustana. Sittemmin sitä kehitettiin toimimaan sisällönhallintajärjestelmänä ja WordPressin helppokäyttöisyys onkin yksi alustan vahvuuksista. WordPress on ilmainen ja monipuolisin ominaisuuksin varustettu verkkosivuston hallintapalvelu, eikä sen avulla sivuston luominen tai ylläpitäminen vaadi esimerkiksi koodaustaitoja. WordPress soveltuu moneen tarkoitukseen – kotisivuiksi, blogiksi tai verkkokaupaksi.

Miten WordPress sivut tehdään?

Valitse ensiksi sivuiltamme webhotellipakettisi. Verkkosivujen luomiseen tarvitset siis webhotellin, joka tarkoittaa palvelua, jossa vuokraat tilaa sivuillesi. Palveluun kuuluu myös sähköposti sekä valitsemasi paketin mukaan muita palveluita.

Tämän jälkeen pääset asentamaan WordPressin helposti palveluusi. Löydät simppelit asennusohjeet kohta kohdalta täältä.

Ennen asennusta pääset valitsemaan sivustollesi nimen sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan. WordPressin kieleksi voit valita suomen kielen, jolloin sivuston hallinnointi helpottuu huomattavasti.

Seuraavaksi pääset luomaan sivustollesi ilmeen valitsemalla tyyliisi sopivan teeman. Mikäli et osaa tai halua heti tehdä päätöstä teeman suhteen, voit palata asiaan myös myöhemmin.

Tämän jälkeen WordPress asennetaan.

Kun ohjelmisto on asennettu, pääset tositoimiin!

WordPress on monipuolinen työkalu ja sen avulla voit todella luoda joko kotisivut, rakentaa itsellesi alustan blogille tai ryhtyä verkkokauppiaaksi.

WordPressillä on helppokäyttöinen hallintapaneeli, jonka avulla pystyt helposti hallinnoimaan sivujasi. Voit lisätä ominaisuuksia sivuillesi tarpeen mukaan sekä muuttaa tarvittaessa myös ilmettä tai toimintoja. Sivusi voivat siis WordPressillä kehittyä kätevästi yrityksesi mukana.

Jos esimerkiksi harkitset bloggaamisen aloittamista tai haluat blogillesi laadukkaamman ja persoonallisemman ilmeen, niin WordPressin sivut ovat siihen oikein oiva valinta. WordPress mahdollistaa pienellä vaivalla tyylikkään pohjan luomisen blogille ja voit kasvaessa laajentaa sivujasi – melkein taivas rajana. WordPressin ominaisuuksilla voit seurata sivustollasi kävijöiden määrää, lähettää uutiskirjeitä sekä mainostaa kumppaneitasi. Voit lukea lisää blogin perustamisesta täällä.

Mikäli kaipaat apua WordPressin kanssa, niin autamme mielellämme! Blogistamme löydät myös useita muita vinkkejä WordPressin kanssa työskentelyyn.