Sähköpostiosoitteiden omistaminen on välttämätöntä kaikille niille yrityksille, joiden on lähetettävä ja vastaanotettava sähköposteja. Webhosting-firmat tarjoaa sähköpostipalveluiden kautta yrityksille turvallisen tavan lähettää ja vastaanottaa sähköposteja sekä tallentaa tärkeitä tietoja. Oman yrityksen sähköposti tarjoaa lisäksi yrityksille ilmaista osoitetta ammattimaisemman ulkoasun. Käyttämällä mukautettua verkkotunnusta yritykset voivat osoittaa olevansa luotettavia ja ammattimaisia. Tämä auttaa rakentamaan luottamusta ja lisäämään asiakasuskollisuutta.

On myös hyvä huomioida, että esimerkiksi FI-verkkotunnus tarjoaa yrityksille useita etuja. Ensinnäkin se on merkki luotettavuudesta sekä suomalaisuudesta. Asiakkaat luottavat todennäköisemmin verkkosivustoon, jolla on FI domain, kuin verkkosivustoon, jolla on jokin muu, yleinen verkkotunnus. Vuonna 2008 tietoturvayritys McAfee teki tutkimuksen, jonka mukaan vain noin 0,05 prosentissa FI-päätteisiä sivuja levitetään haittaohjelmia.

Erilaiset sähköpostipalvelut

Sähköpostihosting tarjoaa yrityksille lisäksi joustavuutta sähköpostien hallinnointiin. Yritykset voivat helposti itse luoda ja hallita sähköpostitilejä sekä yhteystietojaan ja asettaa automaattisia vastaajia. Näin yritykset voivat varmistaa, että asiakkaat saavat tarvitsemansa informaation sähköpostien kautta.

Saatavilla on monia erilaisia sähköpostihostingin palveluja. Suosituimpia sähköpostihostauspalveluja ovat Google Apps, Microsoft Exchange ja Rackspace. Kukin näistä palveluista tarjoaa erilaisia ominaisuuksia. Google Apps on suosittu sähköpostipalvelu, jota monet yritykset käyttävät. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia. Se integroituu myös muihin Googlen palveluihin, kuten Google-kalenteriin ja Google Driveen.

Toinen suosittu sähköpostipalvelu on Microsoft Exchange. Se tarjoaa yrityksille luotettavan ja turvallisen palvelun ja integroituu muihin Microsoftin palveluihin, kuten Outlookiin ja Skypeen. Rackspace on varma sähköpostipalvelu, joka on myös ominaisuuksiltaan laaja sekä helppokäyttöinen ja integroitavissa moniin suosittuihin sovelluksiin, kuten Salesforceen ja MailChimpiin.

Miten valita luotettava webhosting-yritys?

Webhostingin avulla yritykset saavat sähköpostiliikenteelle korkean turvallisuustason. Näin voidaan olla varmoja, että sähköpostit ovat turvallisia ja että niiden tiedot ovat suojattuja. Luotettavan webhosting-yrityksen valinta on olennaisen tärkeää nettisivuston menestyksen kannalta. Valittavana on monia webhosting-yrityksiä, joten on tärkeää tehdä vertailua ja löytää sellainen, joka on luotettava sekä tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet.

Kun valitset webhosting-palveluntarjoajaa, on hyvä valita kotimainen toimija. Tämä siksi, että kotimaisella webhosting-palveluntarjoajalla on enemmän kokemusta paikallisista markkinoista ja sillä on paremmat edellytykset tarjota sinulle tarvitsemasi palvelut. Esimerkiksi SSL-sertifikaatti on olennainen väline verkkosivuston suojaamisessa. Se salaa verkkosivustosi ja käyttäjän selaimen välillä lähetettävät tiedot. Näin varmistetaan, että tiedot ovat turvallisia, eivätkä hakkerit pääse niihin käsiksi.

SSL-varmenne on lisäksi tärkeä luottamuksen rakentamisessa asiakkaiden kanssa. Se osoittaa, että verkkosivusto on turvallinen ja että asiakkaiden tiedot ovat turvassa. Tämä voi auttaa lisäämään asiakasuskollisuutta ja saada asiakkaat todennäköisemmin tekemään ostoksia tai palveluhakuja verkkosivustollasi.


SSL-varmenne vaikuttaa myös hakukoneoptimoinnin kannalta näkyvyyteen. Hakukoneet, kuten Google, antavat SSL-sertifikaatin omaaville verkkosivustoille paremmat sijoitukset, mikä voi auttaa lisäämään liikennettä verkkosivustolle. Turvallisen sivuston kohdalla osoiterivin alussa vasemmalla on pieni lukon kuva. Tämä kertoo, että yhteys on suojattu.