Erot uusien puhelinmallien välillä ovat usein vähäisiä, eikä Googlen päivitys Pixel 7:stä Pixel 8:aan ole poikkeus. Googlen viimeisimmässä puhelimessa on uusi prosessori, hieman parempi kamera sekä entistä enemmän tekoälyä hyödyntäviä ominaisuuksia. Jos pohdit parhaillaan, kannattaako oma malli päivittää uudempaan, lukaise artikkelimme.

Pixel 8:n perusmalli maksaa jälleenmyyjästä riippuen reilut 900 euroa, kun taas Pixel 7:n hinta liikkuu 700 euron tienoilla, mutta kalliimpi malli ei välttämättä eroa kovin ratkaisevasti 7:stä. Huomionarvoista on, että koska Google lupaa ohjelmistopäivityksiä seitsemäksi vuodeksi, Pixel 8:n pitäisi kestää käytössä aina vuoteen 2030. Jos suunnitelmissa on joka tapauksessa uusi ja hintava puhelin, voi olla järkevää sijoittaa malliin, joka kestää käytössä pidempään. Rahan säästäjä puolestaan voi valita Pixel 7a:n, joka tarjoaa saman prosessorin ja kameran kuin Pixel 7, mutta edullisemmin.

Pixel 7 vai 8: Suunnittelu ja käyttöjärjestelmä

Pixel 7 ja 8 ovat ulkoasultaan ja näppituntumaltaan varsin samankaltaiset. Pixel 8:ssa on kuitenkin muotoillut reunat ja se on kooltaan kompaktimpi. Värivaihtoehdot seiskalle ovat Obsidian, Snow ja Lemongrass, kasi on saatavana Rose-, Hazel- ja Obsidian-väreissä. Uudemmassa mallissa on 6,2 tuuman Actua-näyttö, joka on kirkkaampi kuin vanhemmassa mallissa. Kasin virkistystaajuus on jopa 120 Hz verrattuna seiskan 90 Hz:iin.

Molempiin puhelimiin saa uuden Android 14:n. Kasiin se tulee esiasennettuna, kun taas seiskaan se on tarjolla päivityksenä. Kuten edellä mainittiin, uudempaan malliin käyttöjärjestelmä-, tietoturva- ja ominaisuuspäivityksiä on tarjolla seitsemän vuoden ajan, kun seiskassa käyttöjärjestelmäpäivitykset päättyvät lokakuussa 2025. Tietoturvapäivityksiä on saatavilla 2027 saakka.

Kamera ja muut ominaisuudet

Pixel 8:sta löytyy Googlen uusi Tensor G3 -prosessori, joka parantaa suorityskykyä edellisen sukupolven Tensor G2:hen verrattuna. Molemmat puhelimet tarjoavat suunnilleen saman akunkeston, joskin kasin akkukapasiteetti on hieman suurempi (muista, että myös sen näyttö on kirkkaampi).

Puhelinten kamerajärjestelmässä on otettu pieniä edistysaskelia. Molemmissa on 50 megapikselin pääkamera ja 12 ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 8:ssa on myös makrokuvaustila, jonka ansiosta pääkameralla otetut kuvat näyttävät entistä kirkkaammilta. 4K-kuvaus onnistuu sekä taka- että etukameralla. Kuten sanottu, Google on panostanut tekoälyyn ja uudesta mallista löytyy entistä enemmän uusia tekoälyllä varustettuja ominaisuuksia. Niistä eniten puhuttaneita ovat kuvankäsittelyyn liittyvät, kuten Best Take ja Magic Editor. Best Taken avulla on mahdollista muokata esimerkiksi ryhmäkuvan henkilöiden ilmeitä. Jos kuva on muuten hyvä, mutta yhdelle henkilölle on osunut äreä ilme, Best Take yhdistelee samankaltaisista kuvista yhden, onnistuneen kuvan, jossa kaikki näyttävät iloisilta. Magic Editor käyttää tekoälyä muokatakseen valokuvaa. Sen avulla kuvasta voi poistaa kohteita tai niiden kokoa muuttaa. Myös seiskasta tuttu Photo Unblur säilyy uusimmassa mallissa. Tekoälyn ansiosta myös äänitoiminnot ovat entistä sujuvampia ja tunnistavat puheen vivahteet paremmin. Pixel voi jopa lukea ääneen ja kääntää verkkosivuja, joten voit kuunnella artikkeleita lukemisen sijaan.

Pixel 8 on kaiken kaikkiaan parempi sijoitus siitä yksinkertaisesta syystä, että se kestää pidempään. Käyttökokemukseen vaikuttavat parannukset ovat lisäbonus.

Lue myös, mitä tapahtuu kun vanhan puhelimen tietoturvapäivitykset päättyvät.

Lähteet: CNET