On tärkeää huolehtia siitä, että tietokone ja mobiililaitteet on suojattu haittaohjelmilta ja viruksilta. Onneksi markkinoilta löytyy lukuisia hyviä virustorjuntaohjelmia, jota auttavat pitämään laitteet turvassa.

Virustorjuntaohjelmien hinnoittelusta voi joskus olla vaikeaa päästä perille, sillä monet palveluntarjoajat tarjoavat alhaisia tutustumishintoja houkutellakseen asiakkaat rekisteröitymään. Ensimmäisen laskutuskauden jälkeen palvelun hinta voi nousta tuntuvasti. Virustorjunnan kanssa ei kannata liikoja pihistellä, mutta toisaalta kallein ohjelma ei välttämättä ole aina paras. Muista, että virustorjuntaohjelmat ovat yksi osa laitteen suojaa. Pidä lisäksi tietokoneen päivitykset ajan tasalla, käytä aina vahvoja salasanoja, äläkä avaa epäilyttäviä sähköposteja ja linkkejä.

Alta löydät vuoden parhaat virustorjuntaohjelmat erilaisiin tarpeisiin.

Microsoft Defender

Microsoft Defender on muun muassa tietotekniikkasivu CNET:in valinta vuoden parhaaksi virustorjuntaohjelmaksi. Teknologiajätin ilmainen virusohjelma löytyy valmiina Windows 10- ja Windows 11 -koneista. Microsoft Defender kattaa hyvin peruskäyttäjän tarpeet ja Defender mahdollistaa suojaustason säätämisen omiin tarpeisiin sopivaksi. Näin käyttäjä voi itse hallinnoida ei-toivottujen sovellusten estämistä ja kansioiden ja tiedostojen suojaamista kiristysohjelmahyökkäyksiltä. Jos otat Windows 10- ja 11:lla käyttöön kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelman, poistuu Windows Defender automaattisesti käytöstä.

Norton 360 ja LifeLock Select

Norton on tunnettu nimi tietoturvan maailmassa ja syystä. NortonLifeLockin virus- ja haittaohjelmien torjunta ovat ansainneet jatkuvasti huippuarvosanoja. Nortonin virustorjuntaohjelma soveltuu PC:lle, Macille ja mobiililaitteille. Yrityksellä on laaja valikoima tuotteita, mutta Norton 360 Lifelock Select tekee vaikutuksen kattavuudellaan. Virustorjunnan lisäksi tietoturvapaketti tarjoaa 100 Gt varmuuskopion pilveen, turvallisen selauksen työkalut, suojatun VPN:n, salasanan hallinnan, lapsilukon sekä LifeLock-identiteettivarkaussuojan ja petoshälytykset. Vaikka kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole oman luokkansa parhaita, kokonaisvaltainen paketti tarjoaa laitteille kattavan suojan.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Hyvät virustorjuntaohjelmat ovat harvoin ilmaisia. Bitdefenderin virustorjuntaohjelma on poikkeus sääntöön, sillä se tarjoaa tehokasta suojaa kuluitta. Windows 10:lle ja 11:lle tarjolla oleva Windowsin ohjelma tarjoaa muun muassa reaaliaikaisen virusten ja haittaohjelmien valvonnan, sekä suojaa vakoilu- ja kiristysohjelmilta. Bitdefenderin virustorjunta ja käyttjäystävällisyys ansaitsevat jatkuvasti huippupisteitä riippumattomissa testeissä. Ilmainen versio kattaa yhden Windows-tietokoneen. Laajempaa suojaa etsivä voi valita Bitdefender Total Securityn tai Bitdefender Antivirus Plusin.

McAfee Total Protection

McAfee on vanha tekijä virustorjunnan parissa. McAfee Total Protection tarjoaa modernin virustorjuntaohjelman kotikoneen suojaksi. Viimeaikaisissa testeissä se on saanut korkeat pisteet sekä suojauksen että suorituskyvyn osalta. McAfee Total Protection suojaa laitteita viruksilta, tarjoaa suojauksen kiristysohjelmia vastaan, estää haitalliset verkkosivustot ja sisältää lisäksi salasananhallintatyökalun.

Trend Micro Maximum Security

Vähemmän tunnettu nimi kuluttajien keskuudessa keskittyy erityisesti yritysturvallisuuteen. Trend Micro Maximum Security tuo yrityksen osaamisen koteihin. Ohjelmisto on ansainnut testeissä erinomaisia arvosanoja ja se havaitsee tehokkaasti nollapäivähyökkäykset ja laajalle levittäytyneet virukset ja haittaohjelmat.

Lähde: CNET