Oletko ihmetellyt, miksi Android-älypuhelin tuntuu hidastelevan? Sovellukset eivät aukea yhtä nopeasti kuin ennen ja käyttöjärjestelmän animaatiot laahaavat. Puhelimet hidastuvat vanhetessaan, mutta monesti hidas Android nopeutuu asetuksia viilaamalla. Ennen puhelinostoksille suuntaamista kannattaakin kokeilla yksinkertaisia toimia vanhan luurin suorituskyvyn palauttamiseksi.

Tyhjennä välimuisti

Ensimmäinen askel minkä tahansa älypuhelimen hitauden korjaamisessa on verkkoselaimen putsaaminen ja konsti tehoaa myös hitaisiin Android-tabletteihin. Android-käyttäjät suosivat yleensä Google Chromea, mutta selaimesta riippumatta välimuistin tyhjennys hoituu samalla tavalla selaimen asetuksista. Tyhjennä välimuisti ja evästeet. Muista, että tyhjentämisen jälkeen joudut kirjautumaan sisään erilaisten verkkopalveluiden tileille uudelleen.

Sovellukset on hyvä laittaa samaan syyniin. Kun olet puhelimen Asetuksissa, siirry kohtaan Sovellukset ja ilmoitukset. Valitse luettelosta haluamasi sovellus ja tyhjennä välimuisti kohdasta Tallennustila > Tyhjennä välimuisti. Jos haluat puhelimesi toimivan optimaalisesti myös tulevaisuudessa, opettele tyhjentämään välimuisti säännöllisesti.

Poista tarpeettomat tai käyttämättömät sovellukset

Älypuhelimeen kertyy helposti paljon sovelluksia, joita ei juuri koskaan tule käytettyä. Vapauta puhelimesta tilaa poistamalla tarpeettomat sovellukset ja pelit. Voit myös poistaa sovelluksen käytöstä, jolloin siihen ei tule enää päivityksiä eikä se voi toimia aktiivisena taustalla.

Tech News World ei suosittele lataamaan kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka lupaavat puhdistaa Androidin RAM-muistin, sillä ne saattavat kuluttaa enemmän puhelimen resursseja kuin ne säästävät.

Poista animaatioasetukset käytöstä

Käyttöjärjestelmän animaatiot, kuten zoomaukset ja siirtymät, ovat kivoja, mutta ne verottavat suorituskykyä. Animaatioiden käytöstä poistaminen voi parantaa merkittävästi hidastelevan Android-puhelimen suorituskykyä ja parantaa akun kestoa.

Tarkista säännöllisesti sovelluspäivitykset

Vanhemmat sovellusversiot eivät ainoastaan heikennä puhelimen suorituskykyä, vaan ne myös lisäävät erilaisten tietoturvauhkien riskiä. Siksi sovellukset kannattaa päivittää silloin kun päivityksiä on saatavilla.

Käynnistä puhelin uudelleen

Harva tietää, että puhelin kannattaa käynnistää uudelleen muutaman päivän välein. Tämä tyhjentää puhelimen työmuistin ja vapauttaa tilaa. Hidas Android voi jälleen toimia kuin uusi. Puhelimen uudelleen käynnistäminen onkin hyvä ensiaskel aina, kun puhelin ei toimi niin kuin sen pitäisi.

Säädä virkistystaajuutta

Virkistystaajuus määrää, kuinka monta kertaa Androidin näyttö voi virkistää kuvan sekunnissa. Mitä suurempi virkistystaajuus, sitä nopeammin näyttö reagoi ja päivittyy. Useimmiten virkistystaajuus on 60 Hz, mutta esimeriksi pelaajilla se saattaa olla säädetty 120 Hz:iin. Korkeampi virkistystaajuus kuluttaa akkua nopeammin. Voit säätää virkistystaajuutta puhelimen näytön asetuksista.

Lue myös: Mikä on paras puhelin mukaan matkalle?

Lähteet: Tech News World, Samsung