Kesälomat ovat monella jo täydessä vauhdissa ja toiset ovat varanneet rantalomansa heinäkuulle. Entuudestaan tuntemattomassa kesälomakohteessa Google Mapsin kaltainen karttapalvelu voi olla avulias työkalu paitsi suunnistamiseen, myös monien käytännön asioiden hoitoon, kuten pöytävarausten tekemiseen. Alta löydät kätevimmät Google Maps -vinkit reissaajan avuksi.

1. Navigoi lentokentillä ja rautatieasemilla

Lentoasemat voivat olla melkoisia labyrintteja, joihin tottumaton eksyy helposti. Tiesitkö, että Google Maps auttaa navigoimaan myös lentokentillä ja muissa suurissa julkisissa tiloissa, kuten rautatieasemilla ja ostoskeskuksissa. Etsitkö ruokapaikkaa tai matkamuistomyymälää lentokentältä? Klikkaa lentokenttää kartalla niin saat esiin hakemiston, josta löydät rakennuksessa sijaitsevat liikkeet ja palvelut aukioloaikoineen. Voit selata ravintoloita, kauppoja, oleskelutiloja sekä parkkipaikkoja.

2. Tarkista ruuhkatilanne

Google Mapsin avulla voit myös selvittää, milloin esimerkiksi tietyssä kaupunginosassa tai nähtävyydessä on erityisen ruuhkaista. Näin voit ajoittaa vierailusi sinulle mieluisaan ajankohtaan, tai välttää ruuhkaisimpia katuja. Voit joko tarkastella kohteiden ruuhkatilannetta reaaliajassa, tai etsiä ennusteet vilkkaista ja hiljaisista kellonajoista.

3. Säilytä kaikki varaukset yhdessä paikassa

Google Mapsin kautta voi kätevästi tarkistaa omat lento-, hotelli-, autonvuokraus- ja pöytävaraukset. Säästät aikaa ja vaivaa, kun et joudu etsimään varausnumeroita eri sähköposteista, vaan kaikki varaukset löytyvät Omat varaukset -kohdasta. Voit myös klikata kohdetta nähdäksesi lisätietoja varauksesta.

4. Tee pöytävaraus soittamatta

Illallispöytä voi olla syytä varata etukäteen, etenkin, jos kyseessä on suosittu ravintola. Google Maps auttaa sinua lounas- tai illallisvarausten tekemisessä. Hae Ravintolat -painikkeen avulla alueesi ravintolat Google Mapsista ja klikkaa auki haluamasi ravintola. Tee pöytävaraus kätevästi muutamalla klikkauksella. Huomaa, että kaikki ravintolat eivät välttämättä tarjoa varausmahdollisuutta.

5. Suunnista myös offline-tilassa

Kenties hyödyllisin Google Maps -vinkki on voi olla todellinen apu kiperässä tilanteessa, kunhan osaat suunnitella etukäteen. Jos olet matkaamassa syrjäiseen kohteeseen, jossa sinulla ei välttämättä ole internet-yhteyttä, lataa ennakkoon kartta ja reittiohjeet käytettäväksi offline-tilassa. Valitse Google Mapsista kohde, jonka haluat ladata. Valitse kohteen välilehti ylös näytön alareunasta ja valitse Lataa offline-kartta. Maps lataa kartan valitsemastasi alueesta puhelimeesi. Muista, että offline-tilassa et voi tarkastella reaaliaikaisia tietoja kohteesta.

6. Jaa sijaintisi ystävien ja perheen kanssa

Jos reissaat ryhmän kanssa, kukin jäsen haluaa varmasti välillä erkaantua omille teilleen. Jos teillä on vaikeuksia löytää toisenne, Google Maps auttaa tavoittamaan reissukaverit. Voit jakaa sijaintisi oikeassa yläkulmassa sijaitsevan profillikuvakeen kautta. Klikkaa Sijainnin jakaminen -painiketta ja valitse, kenen kanssa ja kuinka kauan haluat jakaa sijaintisi. Jos taas haluat nähdä jonkun muun sijainnin, klikkaa kyseisen henkilön kuvaketta ja pyydä häntä jakamaan sijaintinsa.

Lue myös: Mikä on paras puhelin mukaan matkalle?

Lähteet: Cnet