Jos olet innokas Google Maps -käyttäjä, on Street View todennäköisesti sinulle tuttu ominaisuus. Sen avulla käyttäjä voi tarkastella katunäkymiä ja maamerkkejä eri puolilta maailmaa. Street View’n kautta voi tutustua muun muassa ravintoloiden ja muiden yritysten toimitilojen katunäkymään, mutta yksityisille rakennuksille palvelu voi olla yksityisyysriski.

CNET kertoo, että varkaat hyödyntävät Google Mapsin Street View -palvelua etsiessään mahdollisia kohteita asuinalueilta. Tekniikkasivusto kehottaakin kodinomistajia harkitsemaan kotiensa suojaamista Googlen karttapalvelussa. Tämä tapahtuu pyytämällä oman kodin tai muiden tärkeiden yksityiskohtien sumentamista Street View’ssa. Esimerkiksi kasvot ja rekisterikilvet on yleensä automaattisesti sumennettu palvelussa. Toisinaan palveluun voi kuitenkin päätyä käytäntöjen vastaista sisältöä. Jos omia tietojasi on päätynyt kuviin, voi niiden sumentamista pyytää Googlelta. Photo Sphere ‐kuvien kohdalla on valokuvaajan vastuulla päättää, mitkä kuvissa olevista elementeistä tulee sumentaa toisten yksityisyyden kunnioittamiseksi. Tällöin kuvat tulee sumentaa kolmannen osapuolen työkalulla ennen kuvien lataamista Google Maps -palveluun. Photo Sphere -kuvia voi myös poistaa Google Mapsista jälkikäteen.

Pyydä sumentamista Google Mapsissa

Jos kuvan omistaa Google, voi kuvien sumentamisesta tehdä pyynnön. Sumentamista voi pyytää, jos kuva sisältää kasvosi, kotisi tai muita yksityisyyden vaarantavia tunnistetietoja.

Pyydä sumentamista Google Mapsissa. Kun olet syöttänyt kotiosoitteesi Google Mapsiin ja paikantanut kotisi Street View’ssa, valitse valikkopalkista kohta Ilmoita ongelmasta. Varmista, että olet valinnut oikean kohteen sumennettavaksi, sillä Google View sumentaa kohteen pysyvästi, eikä sumennusta voi kumota. Pyyntö saatetaan myös hylätä, jos se liittyy väärään paikkaan.

Anna lopuksi sähköpostiosoitteesi ja lähetä pyyntö. Sinun pitäisi saada Googlelta vahvistusviesti, että se käsittelee ilmoitustasi. Google saattaa myös pyytää lisätietoja ilmoitustasi koskien. Google ei anna viiteaikaa siitä, kuinka kauan ilmoitusten käsittely kestää. Muista siis pitää sähköposteja silmällä.

Lue myös: Google Maps -vinkit reissuun

Lue myös: Google SGE voi mullistaa hakukoneoptimoinnin tulevaisuuden

Lähteet: Google, CNET