WhatsApp tarjoaa pian käyttäjille mahdollisuuden suojata arkaluonteisimpia keskustelujaan salaisen koodin avulla. Pikaviestintäpalvelu ilmoitti uudesta ominaisuudesta torstaina omilla verkkosivuillaan.

Secret Code on jatkoa aiemmin tänä vuonna julkaisemalle Chat Lock -ominaisuudelle, eli keskustelun lukitukselle. Chat Lock piilottaa valitut keskustelut erilliseen kansioon, jonka lukituksen avaamiseen vaaditaan salasana, sormenjälki tai Face ID. Uusin ominaisuus parantaa suojausta vielä yhdellä kerroksella. Uuden ominaisuuden ansiosta käyttäjä voi nyt valita Chat Lock -kansiolleen erillisen salasanan, joka poikkeaa puhelimen lukituksen avaamiseen käytetystä salasanasta. Näin edes sellaiset henkilöt, joilla on pääsy puhelimeesi, eivät pääse yksityisiin chatteihin käsiksi. Luonnollisestikaan Chat Lock -kansioon piilotettujen keskustelujen sisältö ei näy viesti-ilmoituksissa.

Chat Lock -kansio on nyt myös mahdollista piilottaa chat-näkymästä, jolloin se on täysin piilossa uteliailta katseilta. Kansioon pääsee käsiksi vain kirjoittamalla erillisen salasanan hakukenttään. Keskustelun piilottamisesta on nyt tehty entistä helpompaa. Jatkossa chatin voi lukita painamalla sitä pitkään sen sijaan, että lukitseminen pitäisi tehdä chatin asetusten kautta. Piilotusominaisuutta ei kuitenkaan ole pakko ottaa käyttöön, jos sitä ei koe tarpeelliseksi. Kaikki keskustelut voi siis edelleen säilyttää yleisessä näkymässä.

Tarkkaa päivämäärää sille, koska ominaisuus on saatavilla meillä, ei ole, mutta WhatsApp on luvannut ominaisuuden olevan saatavilla maailmanlaajuisesti lähikuukausina.

Lue myös: Salasananhallintaohjelma tuo turvaa.

Yksityisyyttä parantavia ominaisuuksia

WhatsApp julkaisi Chat Lockin viime toukokuussa. Silloin se lupaili, että lisää vastaavia yksityisyyttä parantavia ominaisuuksia on tulossa lisää.

– Olemme niin iloisia, että yhteisömme on pitänyt Chat Lockista, ja toivomme, että Secret Code tekee siitä vielä entistäkin hyödyllisemmän. Secret Coden julkaisu lähtee käyntiin tänään ja tulevien kuukausien aikana se tulee olemaan saatavilla maailmanlaajuisesti. Olemme innoissamme voidessamme tuoda Chat Lockiin lisää toimintoja, jotka auttavat ihmisiä suojaamaan yksityisyyttään, Metan omistama palvelu kirjoittaa tuoreessa blogissaan.

WhatsApp, jolla on maailmanlaajuisesti 2 miljardia käyttäjää, on rakentanut brändinsä vahvasti käyttäjien yksityisyyttä suojelevana sovelluksena, joka panostaa sisäänrakennettuihin turvaominaisuuksiin. Palvelun perusominaisuuksiin kuuluu muun muassa täysi salaus viesteille sekä muokattavat yksityisyysasetukset.

Lue myös: iOs 17 on täällä, mutta kannattaako päivitys?

Lähteet: WhatsApp, markkinointimaetsro.fi