Google on saavuttanut jälleen yhden merkkipylvään, sillä Google One on saanut 100 miljoonaan tilaajan rajan rikki. Verkkojätti kertoi asiasta somepalvelu X:ssä aiemmin tällä viikolla.

Google on vuosien ajan pyrkinyt houkuttelemaan Gmailin, Driven ja Kuvien käyttäjät maksullisten palveluiden pariin. Jo aiemmin Google ilmoitti lopettavansa rajattoman Google Drive -tallennustilan valokuville. Google One on maksullinen tilauspalvelu, joka tarjoaa maksua vastaan enimmillään 2 Tt pilvitallennustilaa ja muita lisäpalveluja, muun muassa VPN:n. Maksuttomiin Google-tileihin sisältyy 15 Gt tallennustilaa. Google One -käyttäjälle on tarjolla eri kokoisia ja hintaisia paketteja. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichain mukaan kauan toivottu rajapyykki rikottiin 9. helmikuuta. 

Aivan puskista tuore ilmoitus ei tule. Yhtiö paljasti olevansa lähellä 100 miljoonan tilaajan rajaa viime kuussa, kun se julkisti neljännen kvartaalin tuloksensa.

Lisää rajoja rikki

Myös Googlen YouTube Premium saavutti hiljattain 100 miljoonaa käyttäjää. Tavoitteeseen kiipeäminen kesti peräti yhdeksän vuotta. YouTube Premium tarjoaa maksaville asiakkaille mainosvapaata videoiden suoratoistoa, sekä lisäominaisuuksia, joita ei ole tarjolla ilmaispalvelussa.

Google on ollut uutisissa myös ikävämpien uutisten takia. Google on irtisanonut vuoden 2024 ensimmäisen kuukauden aikana yli 1 000 työntekijää. Irtisanomiset ovat jatkoa viime vuodelle, jolloin yritys irtisanoi yli 12 000 työntekijää. Googlen emoyhtiö Alphabet paljasti luvut viimeisimmän tulostiedotteensa yhteydessä, jossa se kertoi kasvattaneensa tulostaan 13 prosenttia vuoden 2022 samaan kvartaaliin verrattuna, kertoo verkkolehti The Verge.

Lue myös: Google Drive, Gmail ja Kuvat: säästä rahaa putsaamalla turhat tiedostot

Lue myös: Hakukoneet joita kannattaa kokeilla Googlen sijaan

Lähteet: The Verge, X