Verkkotunnus

Verkkotunnus on yksilöllinen osoite, joka identifioi verkkosivuston internetissä. Se koostuu nimestä, jonka tarkoituksena on helpottaa ihmisten muistaa verkkosivustoja tai sähköpostiosoitteita. Verkkotunnus on yleensä kirjoitettu tietty tyyli, joka noudattaa “domain name system” (DNS) -protokollaa.

Verkkotunnus mahdollistaa verkkosivuston löytämisen tarkasti osoitteen avulla. Verkkotunnuksen avulla käyttäjät voivat käyttää tiettyjä Internet-palveluita, esim. verkkosivuja tai sähköpostiosoitteita.

Verkkotunnukset voivat sisältää erilaisia pääteosa, joista yleisin on “.com.” Pääteosia on kuitenkin useita muitakin, joista esimerkkejä ovat “.net”, “.edu”, “.org” jne. Verkkotunnus on ainutlaatuinen, eikä kahta samanlaista verkkotunnusta voi olla samanaikaisesti käytössä.

Verkkotunnusten rekisteröinti vaatii yleensä maksun, joka kattaa verkkotunnuksen kuluissa, kuten ylläpidossa ja luvissa. Verkkotunnuksen hinta vaihtelee kuitenkin palveluntarjoajan mukaan, ja se voi olla joko vuosittainen tai useita vuosia kattava maksu.

Verkkotunnuksen valitseminen on tärkeä osa verkkosivuston perustamista. Se voi vaikuttaa verkkosivuston löydettävyyteen ja luotettavuuteen. Verkkotunnuksen valitseminen voi olla haastavaa, mutta verkkotunnuksen rekisteröinnin jälkeen sen käyttäminen on helppoa ja nopeaa.

Näytetään kaikki 3 tulosta

 • Domainparkki

  Verkkotunnus – com, net, eu, ym / vuosi

  12,97  + alv 24 %
 • Domainparkki

  Verkkotunnus – fi, se, ee, ym / vuosi

  20,97  + alv 24 %
 • Weebly kotisivukone

  Weebly kotisivukone

  18,15  + alv 24 %