Wepardin työntekijän puhelimeen kilahti tekstiviesti, joka oli oivasti naamioitu Netflixin lähettämäksi viestiksi. Kokenut huijausten kanssa toimiva henkilö tietenkin jätti klikkaamatta linkkiä, vaan tarkisti domainin sekä puhelinnumeron, josta viesti oli tullut. Tällä kertaa kuitenkin puhelinnumero oli salattu, eikä viestistä selvinnyt muuta kuin yläpalkista löytyvä lähettäjän nimi, joka oli kirjoitettu tekstinä “Netflix”.

Netflix huijaus

Tarkempi tarkastelu kuitenkin paljasti, että kyseinen reactivate-mynetflix.com -domain oli suljettu jo samana aamuna. Tässäkin huijauksessa huomasi hyvin, kuinka valveutuneisuus suojelee huijauksilta. Domainin tarkistus on helppoa, ja voit tarkistaa sen esimerkiksi who.is -palvelusta.

Mikäli viesti vaikuttaa edes hieman epäilyttävältä, suosittelemme tarkistamaan asian. Domainin tarkistus ei maksa mitään ja tapahtuu nopeasti. Nykypäivän huijaukset ovat kehittyneempiä, ja kuluttajien täytyy olla koko ajan valveutuneempia pysyäkseen kärryillä uusista huijauksista. Tässä vielä hieman ohjeita siitä, miten toimia, jos olet joutunut nettihuijauksen uhriksi.

Kuinka toimia, jos olet joutunut nettihuijauksen uhriksi?

Jos olet joutunut nettihuijauksen uhriksi, on tärkeää toimia nopeasti ja tehdä kaikki tarvittavat toimenpiteet suojellaksesi itseäsi ja estääksesi lisävahinkojen syntymisen. Tässä on joitakin toimia, joita voit harkita:

  1. Ilmoita asiasta välittömästi viranomaisille, kuten poliisille tai kuluttajaviranomaiselle. He voivat auttaa sinua selvittämään, mitä toimia voit tehdä ja auttaa sinua palauttamaan rahasi, jos mahdollista.
  2. Ota yhteyttä pankkiisi tai luottokorttiyhtiöösi ja kerro, että olet joutunut huijauksen kohteeksi. He voivat auttaa sinua estämään mahdollisia lisämaksuja ja rajoittamaan huijarin pääsyä rahoihisi.
  3. Vaihda salasanasi kaikkiin tilanteisiin, joissa olet käyttänyt samaa salasanaa, ja käytä vahvoja salasanoja jatkossa. Tämä auttaa suojautumaan vastaavilta huijauksilta tulevaisuudessa.
  4. Ilmoita huijaussivustosta tai petollisesta toiminnasta hakukoneelle tai sosiaalisen median alustalle, jossa olet nähnyt mainoksen tai ilmoituksen.
  5. Muista olla varovainen vastaavien huijausten suhteen tulevaisuudessa ja käytä aina tervejärkistä harkintaa, kun annat henkilökohtaisia tietojasi tai maksutietojasi verkossa.

On tärkeää toimia nopeasti ja tehokkaasti, kun olet joutunut nettihuijauksen uhriksi. Toimimalla nopeasti voit minimoida huijauksen aiheuttamat vahingot ja suojella itseäsi tulevaisuudessa vastaavilta huijauksilta.

Tietoturva Wepardilla

Wepardilla meillä tietoturva on hyvn tärkeää ja pyrimme valistamaan käyttäjiämme kuinka toimia nettihuijausten suhteen. Usein huijauksessa helpoin tapa edetä rikolliselle on ihmisten kautta, siksi asiaan perehtyminen on yksi parhaita tapoja suojautua. Tarvitsetko apua tietoturva-asioissa? Ota yhteyttä Wepardiin.

Lisää Wepardin webhotelleista voit lukea täältä.