Verkkokaupoista ostaminen on kovassa kasvussa, eikä trendiin ole luvassa muutosta lähitulevaisuudessa. Parhaimmillaan verkkoshoppailu on nopeaa, helppoa ja turvallista. Verkossa valikoima on usein suurempi kuin perinteisissä liikkeissä ja asiakkaan on helppo etsiä itselleen parhaat tuotteet ja tarjoukset. Ei siis ole mikään ihme, että yhä useampi yritys panostaa verkkomyyntiin. Verkossa kilpailua on kuitenkin paljon ja sujuva ostaminen on ehdoton edellytys verkkokaupan menestykselle. Asiakkaan ostokokemukseen vaikuttaa moni tekijä. Yksi niistä on maksuvaihtoehtojen valikoima.

Suuri osa verkkokaupoista tarjoaa useampia maksuvaihtoehtoja. Verkko- ja korttimaksujen ohella asiakas voi yhä useammin maksaa ostokset esimerkiksi laskulla, osamaksulla tai mobiilimaksuna. Maksutapaa valitseva asiakas miettii muun muassa helppoutta ja turvallisuutta. Moni vertailee myös eri maksutapojen kokonaiskustannuksia, sillä laskuihin tulee usein päälle laskutuslisä, osamaksuun taas korkoa. Usein asiakas haluaa valita itselleen entuudestaan tutun maksutavan, joten kaupan on hyvä pyrkiä tarjoamaan asiakkailleen useita vaihtoehtoja. Jos maksaminen on vaivalloista, siirtyy asiakas helposti toiseen kauppaan.

Jokaisella asiakkaalla on omat suosikkinsa maksupalveluiden suhteen ja yrittäjällä on paljon vaihtoehtoja maksuratkaisuja valittaessa. Alta löydät yleisimmät kolmannen osapuolen maksutavat.

Paypal

Paypal on kansainvälisillä markkinoilla ehdottomasti yksi suurimmista tekijöistä. Palvelu on Suomessakin monelle kuluttajalle se tuttu ja turvallinen maksutapa. PayPalissa on oma virtuaalilompakko, johon voi siirtää rahaa, tai palvelun kautta voi maksaa suoraan kortilla. PayPal ottaa itselleen siivun myyntisummasta, joten asiakkaan suuntaan maksutapa ei aiheuta lisäkustannuksia. Yrityksen on kuitenkin hyvä huomioida PayPalin osuus omassa hinnoittelussaan. PayPal-tiliä perustettaessa tule valita joko yksityis- tai yrittäjätili, joista jälkimmäinen on tarkoitettu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, kun taas ensin mainittu sopii heille, jotka tekevät verkossa lähinnä ostoksia ja esimerkiksi satunnaisia kirppismyyntejä.

Klarna

Klarna on suomalaisille tuttu lasku- ja osamaksupalvelu. Monet asiakkaat pitävät laskua helppona ja turvallisena maksuvaihtoehtona, sillä ostoksia ei tarvitse maksaa ennen niiden vastaanottamista. Klarna tarjoaa ostajille 30 päivää korotonta maksuaikaa ja halutessaan asiakas voi myös maksaa ostoksensa osamaksulla. Klarnalta löytyy myös suoramaksuvaihtoehto. Koska Klarna on yksi Euroopan suurimmista maksupalveluista, sen kautta ostaminen on yleisesti ottaen turvallista ja vaivatonta. Tästä syystä jo mahdollisuus maksaa Klarnalla voi tuoda verkkokauppaan liikennettä.

Paytrail

Kotimainen Paytrail tarjoaa kattavat maksuvaihtoehdot verkkoshoppailuun. Palvelun kautta onnistuvat niin suoramaksut, mobiilimaksaminen (MobilePay, Pivo, Siirto ja ApplePay) kuin maksaminen laskulla ja osamaksulla, joten kuluttajalla on mistä valita. Myös yrittäjän näkökulmasta on kätevää, että yhdellä sopimuksella saa paljon eri maksuvaihtoehtoja. Nopeasti kasvava Paytrail vastaa tällä hetkellä yli 20 000 verkkopalvelun maksuliikenteestä ja se tarjoaa yrityksille erikokoisia paketteja, joiden hinnoittelu on selkeä. Paytrailin maksupalvelu on saatavilla lähes kaikkiin verkkokauppa-alustoihin.

Stripe

Stripe on vastaavanlainen maksuliikenteen välittäjä kuin PayPal. Myös se tekee voittoa ottamalla ostosummasta pienen osan itselleen. Stripe pyrkii tarjoamaan sekä yrityksille että kuluttajille turvallisen ja suoraviivaisen maksuliikenteen. Se on asiakkaan näkökulmasta helppokäyttöinen maksutapa, sillä erillistä tiliä ei välttämättä tarvitse perustaa. Stripe sopii niinikään kansainvälisille markkinoille.

Visma Pay

Visma Pay on nopeasti kasvava maksupalveluntarjoaja, jonka kautta onnistuvat kaikki yleisimmät maksutavat. Visma Pay panostaa erityisesti maksuliikenteen turvallisuuteen. Se tarjoaa yrityksille myyntivolyymiin perustuvia paketteja. Visma Paylla on myös kumppanuusohjelma, jonka tavoitteena on auttaa aloittelevia yrityksiä menestymään liiketoiminnassaan.

Koska erilaiset maksutavat kiinnostivat sinua, suunnittelet kenties verkkokaupan perustamista? Keskustele kanssamme erilaisista vaihtoehdoista. Kauttamme saat helppokäyttöisen nettikaupan ja opastamme sinut alkuun.