Jokainen sähköisten asiakirjojen kanssa tekemisissä oleva varmasti tietää, että PDF on hyödyllinen ja hyvin siirrettävä tiedostomuoto. PDF-tiedostojen luominen koneella on helppoa, mutta tiesitkö, että se onnistuu myös puhelimessa ilman erikseen ladattavia sovelluksia? Vaikka iPhoneen ja iPadille on ladattavissa käteviä PDF-sovelluksia (esimerkiksi Adobe Acrobat), onnistuu PDF:n luominen myös Notesissa tai Files- sovelluksessa. Lue alta, miten luoda PDF iPhonella.

Luo PDF paperisesta asiakirjasta Files -appissa

Jos haluat luoda PDF-tiedoston paperisesta asiakirjasta, onnistuu se erittäin helposti Files (Tiedostot) -sovelluksen kautta. Avaa Files ja klikkaa oikeasta yläkulmasta löytyvää kolme pistettä. Valitse Scan Documents ja kohdista kamera paperiseen asiakirjaan. Files skannaa sen automaattisesti. Voit myös skannata useita sivuja kerralla ennen tallentamista. Kun olet skannanut kaikki haluamasi asiakirjat, voit halutessasi muokata tiedostoja, esimerkiksi rajata niitä tai muuttaa värejä. Jos et ole tyytyväinen tiedostoihin, voit myös skannata ne uudelleen. Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, klikkaa Tallenna.

Luo PDF Notes-appissa

Voit myös luoda uuden PDF-tiedoston Notes-sovelluksessa. Siirry Notes-sovellukseen ja luo uusi asiakirja oikeassa alakulmassa sijaitsevasta kuvakkeesta. Valitse Scan Documents -toiminto, joka löytyy kamera-kuvakkeen kohdalta. Tallentamisen jälkeen seuraa samoja ohjeita kuin Files-sovelluksen kohdalla.

Luo PDF iPhonella olemassa olevasta tiedostosta

Jos sinulla on jo sähköinen tiedosto, jonka haluat tallentaa PDF-muotoon, voi tehdä sen Markup- tai Print- toimintojen kautta riippuen siitä, käytätkö Files- vai Photos- sovellusta, vaiko Safaria tai muuta sovellusta. Avaa tiedosto, jonka haluat muuttaa PDF-muotoon. Sovelluksesta riippuen klikkaa valitse Print – tai Markup- toiminto. Ensimmäisen kohdalla valitse Jaa-painike. Näet valitut tiedostot thumbnail -kuvina ruudun alareunassa. Jos olet Photos -Appissa, klikkaa jaa ja voit lähettää valitsemasi tiedoston PDF-muodossa. Filesissa paina Print-toiminnon kohdalla haluamaasi kuvaketta pitkään ja sovellus luo PDF-tiedoston automaattisesti. Jos käytät Markup- toimintoa, käytä merkintätyökaluja tehdäksesi tiedostoon mahdollisesti haluamasi muutokset. Kun olet valmis, valitse Valmis > Tallenna tiedosto kohteeseen… Nimeä PDF-tiedosto ja valitse, minne haluat sen tallentaa.

Lue myös: Google Maps -vinkit reissuun

Lue myös: Onko Applen NameDrop turvallisuusriski?

Lue myös: 12 syytä siihen, että puhelimen akku tyhjenee nopeasti

Lähteet: The Verge