Wordpressin blogiominaisuus mahdollistaa uutisten ja artikkelien lisäämisen helposti sivustolle. Uutisten avulla voit tiedottaa esimerkiksi kampanjoista ja uusista tuotteista. Uuden artikkelin lisääminen WordPress-sivustolle tapahtuu siis käden käänteessä.

Löydät kaikki artikkelit vasemmasta valikosta ”Artikkelit”-välilehden alta.

Valitsemalla ”Kaikki artikkelit”, voit nähdä kaikki aikaisemmin julkaistut, poistetut, ja luonnosartikkelit. Valitsemalla ”Lisää uusi”, pääset kirjoittamaan uutta artikkelia.

Uuden artikkelin kirjoittaminen vastaa Wordillä artikkelin kirjoittamista. Voit aloittaa artikkelin kirjoittamisen lisäämällä otsikon ”Lisää otsikko”-kohtaan ja itse tekstin voit kirjoittaa vapaasti sen alapuolelle. Kun painat kirjoittaessasi ”Enter”-nappia mennäksesi seuraavalle riville, WordPress sen sijaan antaa sinulle uuden kappaleen. Seuraavat rivit muotoutuvat automaattisesti.

Jokainen uusi kappale on oma lohkonsa, jota voit muokata tarpeeseen sopivaksi. Uusi lohko voi olla esimerkiksi myös valokuva. Oikealla puolella näkyy plus-merkki, josta voit valita lohkoon haluamasi ominaisuuden, esimerkiksi kuvia.

Tutustu WordPressin lohkoeditoriin ja kirjoittamiseen tarkemmin täällä!

Tässä vielä vaiheittaiset ohjeet, jotka auttavat sinua lisäämään uuden artikkelin WordPress-sivustollesi:

 1. Kirjaudu sisään WordPressin hallintapaneeliin. Tämä on yleensä osoitteessa http://sivustosi.com/wp-admin. Syötä käyttäjänimesi ja salasanasi ja paina Kirjaudu sisään -painiketta.
 2. Siirry kohtaan Artikkelit. Hallintapaneelissa sinun tulisi nähdä navigointipalkki vasemmalla puolella. Valitse Artikkelit-näkymä.
 3. Paina Lisää uusi -painiketta. Artikkelit-näkymässä näet kaikki nykyiset artikkelit. Paina Lisää uusi -painiketta aloittaaksesi uuden artikkelin kirjoittamisen.
 4. Kirjoita artikkelin otsikko. Artikkelin otsikko näkyy sivustosi etusivulla ja on ensimmäinen asia, jonka lukijat näkevät. Kirjoita otsikko otsikkokenttään.
 5. Kirjoita artikkelin sisältö. Aloita kirjoittamalla artikkelin sisältö tekstieditorissa. Tekstieditori muistuttaa tavallista tekstinkäsittelyohjelmaa, joten voit lisätä kappaleita, kuvia, linkkejä ja muita sisältöelementtejä.
 6. Lisää artikkelin kuva. Artikkelin kuva näkyy yleensä otsikon yhteydessä sivustosi etusivulla. Voit lisätä kuvan painamalla Lisää medianappulaa ja valitsemalla sopivan kuvan tietokoneeltasi.
 7. Lisää artikkelin kategoriat ja tunnisteet. Artikkelit jaetaan yleensä kategorioihin ja tunnisteisiin, jotta käyttäjät voivat löytää niitä helposti. Lisää artikkelille sopivat kategoriat ja tunnisteet.
 8. Tallenna artikkeli. Kun olet valmis kirjoittamaan artikkelin, paina Tallenna luonnos -painiketta. Voit myös julkaista artikkelin välittömästi painamalla Julkaise-painiketta.
 9. Tarkista artikkelin julkaisu. Voit tarkistaa artikkelin julkaisun sivustollasi siirtymällä etusivulle. Uusi artikkeli tulisi näkyä artikkeliluettelossa.

Näillä ohjeilla voit lisätä uuden artikkelin WordPress-sivustollesi nopeasti ja helposti. Muista, että voit muokata artikkelia myöhemmin, jos haluat tehdä siihen muutoksia. Onnea uuden artikkelin kirjoittamisessa!

 • Wordpress palvelu basic

  Wepardi WordPress Basic

  31,45  + alv 24 %
 • Wordpress palvelu basic

  Wepardi WordPress Pro

  57,26  + alv 24 %

Ratkaistu: WordPress + Elementor {“message”:”Server error, see Elementor => System Info”}”

Elementor Server error Muutamilla asiakkailla on tullut WordPress version 5.5 kanssa ongelmia ja viimeisimpänä listalle lisätään Elementor-lisäosa versiolla 2.9.9. Elementorin käyttäjät huomasivat, että uutta artikkelia lisätessä sivuille ilmeistyi koodi, joka päättyy...

Oman blogin perustaminen Wepardilla

Oma blogi on erinomainen tapa kirjata ylös asioita, jotka ovat itselle tai läheisille tärkeitä. Toisaalta oman blogin avulla pystyy erinomaisesti seuraamaan jonkin aiheen kehitystä – esimerkiksi oman puutarhan kasvamista, oman muotityylinsä kehittämistä tai mitä...

Mitä ovat WordPress lohkot ja miten lohkoeditori toimii?

WordPress – tuo tuttu ja turvallinen. Vai onko sittenkään? WordPress on tällä hetkellä maailman suosituin sisällönhallinta-alusta, mutta mitä ovat WordPress lohkot. Käymme tässä läpi askel askeleelta mitä ne ovat ja miten niitä käytetään. WordPressissä voidaan...

WordPress-valikon muokkaus ja päivitys

Wordpress valikon muokkaus Valikoksi tai menuksi sanotaan nettisivustolla olevaa listausta, johon on määritelty sivustoon liittyvät erilliset sivut, eli mitä sivustolta löytyy ja mistä. Näihin kuuluvat esimerkiksi yrityksen esittely, blogi tai yhteystiedot. Useimmiten...

Näin teet uuden osaston WooCommercen verkkokauppaan

WordPressin oma verkkokauppa-alusta WooCommerce mahdollistaa niin fyysisten kuin digitaalistenkin tuotteiden sekä palveluiden myynnin ja on muokattavissa miltei rajattomasti sopimaan yrityksen tarpeisiin. WooCommercen etuihin kuuluu se, että se on nopeasti...

Sivuston luominen WordPressillä

Oletko harkinnut blogin, kotisivujen tai vaikkapa oman verkkokaupan luomista, mutta et tiedä mistä kannattaisi lähteä liikenteeseen? Tässä artikkelissa kerromme sinulle, kuinka luot helposti oman sivustosi WordPressillä. Mikä on WordPress? WordPress on avoimen...

Call-to-action käytännössä

Lyhykäisyydessään yrityksen tai yhdistyksen kotisivut on väylä kaupan tekemiseen. Sivustolla esitellään palvelut, tuotteet ja muu toiminta ja tarkoituksena on saada kävijästä potentiaalinen asiakas käymään ostoprosessi läpi maaliin asti. Yhtenä keinona herättää...

Hidas WordPress? 9 mahdollista syytä ja fiksiä

Jos WordPress -sivusto tuntuu tuskallisen hitaalta, on mahdollisia syitä monia. Ongelma voi löytyä palveluntarjoajasta tai sivustolla käytössä olevista laajennuksista. Alta löydät yhdeksän mahdollista syytä ja ratkaisua hitaan WordPress -sivuston ongelmaan. Syy 1....

Miten valita sivustollesi sopiva webhotelli?

Oletko luomassa kotisivuja yrityksellesi, itsellesi tai kenties perustamassa verkkokauppaa? Tarvitset siis sivustollesi laadukkaan sekä luotettavan webhotellin, joka vastaa sivustosi tarpeita. Wepardilta löytyy neljä, erilaisten ja erikokoisten sivustojen tarpeisiin...

Elementor Pro-työkalussa merkittävä tietoturvariski

WordPress-sivut, joissa on käytössä vanhentunut Elementor Pro-lisäosa, ovat merkittävän tietoturvariskin kohteena. Tarkista siis nyt onko työkalussasi Elementor Pro tietoturvariski. Vanhentuneen Elementor Pro-lisäosan avulla ulkopuolinen saattaa päästä käsiksi...