WordPress on suurimmalle osalle se tutuin CMS, eli suomalaisittain sisällönhallintajärjestelmä. Se ei silti suinkaan ole ainoa CMS-järjestelmä. WordPressin markkinakuninkuudesta huolimatta kakkossijalle yltävä Drupal on varsin varteenotettava vaihtoehto, jota ei kannata valintavaiheessa sivuuttaa.

Monesti WordPress valikoituu jo tunnettuutensa ansiosta automaattisesti verkkosivujen alustaksi. Se onkin helppokäyttöinen ja kustannustehokas ratkaisu, joka palvelee varsinkin pienten ja keskisuurten toimijoiden tarpeita. Drupal puolestaan on saavuttanut suuren suosion erityisesti isojen yritysten ja organisaatioiden, kuten valtion virastojen, yliopistojen ja mediatalojen keskuudessa. Se soveltuukin erinomaisesti vaativampien verkkopalveluiden alustaksi. Myös Drupal on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä ja sellaisena erittäin monipuolinen ja joustava. Drupalin vahvuus onkin, että se taipuu moneen.

Miksi Drupal?

Drupalin suosiolle on monia syitä. Ensimmäinen niistä on joustavuus. Kyseessä on erittäin joustava sisällönhallintajärjestelmä, jossa on helppo luoda ja hallita monenlaisia sisältötyyppejä. Se onkin loistava alusta runsaasti erilaisia sisältöjä hyödyntäville verkkosivuille. Drupalin Commerce puolestaan soveltuu verkkokaupparatkaisuihin. Drupalissa muokkausmahdollisuudet ovat erinomaiset; järjestelmä on lähes sataprosenttisen muokattavissa. Järjestelmä koostuu lukemattomista toisiinsa integroitavissa olevista moduuleista ja lisäosista, jotka antavat käyttäjälle vapaat kädet muokata ominaisuuksia omien vaatimustensa mukaisiksi. Järjestelmä muokkautuu hyvin myös eri laitteilla, sekä eri kielillä ja alueilla käytettäväksi.

Lisäksi Drupal on hyvä ratkaisu silloin, kun palvelu halutaan integroida muihin järjestelmiin, kuten markkinointityökaluihin. Drupaliin voidaan integrointien avulla tuoda sisältöjä muista lähteistä ja sen kautta voidaan tuottaa ja jakaa sisältöjä muualle. Järjestelmän skaalautuvuus takaa, etteivät teknologian rajat tule vastaan silloinkaan, kun palvelua halutaan kehittää tai laajentaa. Järjestelmä pystyy myös käsittelemään suuria liikennemääriä ja liikennepiikkejä ongelmitta.

Yksi syy siihen, miksi monet virallisetkin tahot suosivat Drupalia, on sen tietoturva. Drupal on yksi turvalllisimmista avoimen lähdekoodin järjestelmistä. Sen tietoturvatiimi etsii ja torjuu tietoturvauhkia sekä Drupalin ydin- että lisätyissä moduuleissa. Järjestelmä tarjoaa jatkuvasti tietoturvapäivityksiä ja suuret yritykset ja organisaatiot osallistuvat itse aktiivisesti turvallisuuden parantamiseen.

Drupal on sisällönhallintajärjestelmä, joka vastaa vaativan kuluttajan tarpeisiin. Sen monipuoliset ominaisuudet ja jatkuva kehitys tarjoavat sivustoille erittäin laajat mahdollisuudet laajentua. Järjestelmä onkin hyvä valinta kasvuhakuiseen liiketoimintaan, sillä sen rajat eivät tule kasvun tielle. Hyvin toteutetut Drupal-sivut ovat pitkäikäinen voimavara yrityksen toiminnalle.

Lue lisää siitä, miksi järjestelmä kannattaa valita huolella.

Lähteet: Drupal, o8, Grazitt